Pacienţii din România îşi doresc autostrăzi pentru a ajunge uşor la spital

Colegiul Pacienţilor acceptă provocarea lui Ştefan Mandache şi speră să vadă autostrăzile ce leagă ţara trecând pe lângă spitale regionale moderne.
  • Publicat:
Pacienţii din România îşi doresc autostrăzi pentru a ajunge uşor la spital
foto 123RF

Pe 15 martie, la ora 15.00 pentru fix 15 minute, Ştefan Mandache, românul care a făcut un metru de autostradă din banii lui, a anunţat că va suspenda activitatea în restaurantele pe care le deţine. I-a provocat să facă acelaşi lucru şi pe alţi antreprenori. Mulţi au răspuns şi au promis că vinerea viitoare vor lua o “pauză” la miezul zilei, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor.

Colegiul Pacienţilor din România a anunţat printr-un comunicat de presă că se alătură acestui demers.

În România, dacă vrei ceva bine făcut, trebuie să îl faci cu mâna ta!

Ştefan Mandache: “Anii trec, mă tem că mă ajung bătrâneţile şi nu mai apuc să văd autostrada la noi. Aşa că am construit eu un metru de autostradă în Moldova! Cam aşa arată un şantier!” 

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu: ” În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a asumat misiunea de a ridica PRIMUL SPITAL de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România.” 

Cristian, Angela, Dragoş, Marilena, Dorin şi multi alţii au făcut echipă la Colegiul Pacienţilor: „Trăim cu până la 8 ani mai puţin decât concetăţenii noştri europeni. Ne-am săturat să aşteptăm în zadar să o vedem o schimbare în sistemul medical românesc, să vedem că se reformează şi că pune pacientul în centrul preocupărilor sale. Aşa că ne-am apucat şi noi de treabă, lucrăm la maparea disfuncţionalităţilor sistemului şi la elaborarea unor politici alternative, care să ne dea şansa la o speranţă de viaţă similară cu cea a celorlalţi europeni.

Colegiul Pacienţilor invită cetăţenii să se implice în voluntariat şi să dea o mână de ajutor în activităţile pe care le desfăşoară pentru pacienţii români.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”