(P) Cum îţi poţi menţine vocea sănătoasă, indiferent de anotimp

Cât de des te gândeşti la factorii de risc ce îţi pot pune vocea în pericol?
  • Publicat:
(P) Cum îţi poţi menţine vocea sănătoasă, indiferent de anotimp

Deşi vocea nu este tocmai în centrul preocupărilor noastre zilnice, ea este supusă adesea unor provocări, de care noi nu suntem în totalitate conştienţi sau cărora, pur şi simplu, nu le acordăm importanţă, devenind astfel vulnerabilă în faţa unor factori ridicaţi de risc.

Factori de risc

Pentru a-ţi menţine vocea sănătoasă pe tot parcursul anului trebuie să acorzi atenţie atât factorilor climatici schimbători, din mediul înconjurător, ce pot fi dăunători vocii tale, dar şi diverşilor factori de risc externi şi produselor pe care le consumi zilnic.

Cele mai des întâlnite afecţiuni ale vocii  se datorează consumului de produse reci, ce pot afecta zona gâtului, provocând neplăceri, dar şi aerului uscat, prafului din atmosferă, consumului de ţigări, suprasolicitării vocii şi multor alte pericole.

În lipsa unor măsuri de precauţie, neîngrijirea vocii poate duce la degradarea acesteia, apariţia disconfortului şi la instalarea  unor simptome precum răguşeala, durerea în gât, iritaţii în gât, tuse iritativă, uscăciunea faringelui, disconfort la înghiţire. 

Cum să îţi îngrijeşti vocea

Pentru a ne menţine o voce sănătoasă şi pentru a preveni afecţiunile  vocii, nu este de ajuns să fim precauţi cu factorii de risc enumeraţi mai sus, ci este indicat să ne hidratăm cu minimum doi litri de apă pe zi, cu băuturi fără zahăr, nici prea calde, nici prea reci şi să ne încălzim corzile vocale, mai ales dimineaţa, când acestea au nevoie de timp pentru a funcţiona în mod corect.

Pentru persoanele ce sunt obligate de către mediul profesional să-şi suprasolicite vocea este indicat ca, după fiecare şedinţă intensă de vorbire, să facă o pauză vocală, deoarece repausul este necesar pentru o cât mai bună funcţionare a vocii.

Prin câţiva paşi simpli de urmat, vocea ta va funcţiona întotdeauna la capacitate maximă şi va putea face faţă provocărilor zilnice.

GeloRevoice®

De altfel, un produs ce are ca prim scop îngrijirea vocii tale, este GeloRevoice®. Comprimatele de supt GeloRevoice® au o compoziţie specială, de oligominerale şi acid hialuronic,care la contactul cu saliva formează o peliculă protectoare la nivelul mucoasei bucale si faringiene. Aceasta ajută la regenerarea zonelor iritate şi la ameliorarea simptomelor de răguşeală, usturime, gât iritat şi nu numai.

Acest produs poate fi folosit atât de adulţi, cât şi de copiii de peste şase ani, poate fi utilizat în timpul sarcinii şi al alăptării şi, totodată, poate fi folosit de către diabetici. GeloRevoice® este recomandat tuturor persoanelor ce îşi folosesc vocea zi de zi.

Nu uita! Îngrijeşte-ţi vocea pentru a o menţine sănătoasă şi puternică, deoarece ea contribuie semnificativ la starea ta zilnică de bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”