(P) Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom îşi extinde portofoliul cu un nou serviciu de nutriţie funcţională

Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom, primul Centru care a aplicat în premieră în România conceptul de medicină integrativă, lansează serviciul de nutriţie funcţională, în scopul prevenirii şi reducerii cauzelor şi a manifestărilor bolilor societăţii moderne.
  • Publicat:
(P) Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom îşi extinde portofoliul 
cu un nou serviciu de nutriţie funcţională

Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom, primul Centru care a aplicat în premieră în România conceptul de medicină integrativă, lansează serviciul de nutriţie funcţională, în scopul prevenirii şi reducerii cauzelor şi a manifestărilor bolilor societăţii moderne.

Medicina funcţională si integrativă, recunoscută drept medicina viitorului tratează bolnavul, nu boala acestuia, fiind centrată pe pacient şi pe cauza afecţiunii, având convingerea că fiecare pacient este unic şi că nu există tratamente standard. Acest tip de asistenţă medicală se bazează pe analiza holistică a pacientului (istoricul medical, factorii genetici, emoţionali, mentali, de mediu şi sociali, stilul de viaţă, regimul alimentar), pe identificarea dezechilibrelor, a cauzelor bolilor şi pe elaborarea de tratamente naturale personalizate, integrate altor tratamente urmate de pacient. Medicina funcţională si integrativă stabileşte o relaţie de parteneriat terapeutic între pacient şi medic şi este orientată şi către prevenţie, încurajând pacienţii să adopte o atitudine proactivă şi să-şi dezvolte obiceiuri sănătoase pentru menţinerea calităţii bune a vieţii.

Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom susţine de peste 17 ani sănătatea românilor prin programe de fitoterapie stiinţifică elaborate pe baza principiilor medicinei funcţionale şi integrative, 18 000 de pacienţi înregistrând rezultate favorabile în urma tratamentelor complementare recomandate de echipa medicală. Începând din 2019, Centrul Secom oferă pacienţilor săi şi serviciul de nutriţie funcţională şi integrativă, o componentă importantă a medicinei funcţionale care, prin alimentele şi nutrienţii introduşi în mod personalizat în dieta, poate preveni, diminua sau chiar trata afecţiuni diverse şi poate susţine un stil de viaţă sănătos.

Am ajuns într-un punct al dezvoltării civilizaţiei în care reevaluăm relaţia pe care o avem cu alimentele, punând din nou accentul pe rolul esenţial pe care nutriţia îl are în menţinerea sau redobândirea stării de sănătate. Această schimbare de perspectivă este susţinută de studii recente care au demonstrat că alimentaţia nesănătoasă este o cauză majoră a bolilor societăţii moderne precum obezitatea, diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul, osteoporoza. Prin noul serviciu de nutriţie funcţională din cadrul Centrulului Secom ne propunem să îmbunătăţim sănătatea pacienţilor noştri prin oferirea unor programe de nutriţie personalizate, măsurabile, realiste, uşor de urmat, integrate stilului propriu de viaţă. Vorbim de schimbarea unor obiceiuri mici, dar care pe termen lung pot avea efecte pozitive uriaşe, care pot chiar salva vieţi,” a declarat Andrei Costea, Managing Partner al Centrului de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom.

Consultanţa nutriţională se desfăşoară la Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom în etape interconectate si are ca rezultat mai mult decât un plan alimentar sau o dietă standardizată. Programele de nutriţie sunt individualizate, elaborate pe criterii ştiinţifice, flexibile şi asigură bucuria de a mânca, fără calcule complicate de calorii, fără sentimente de vinovăţie faţă de eventualele abateri de la recomandările primite. Dacă este necesar, aceste programe pot fi asociate cu tratamente naturale personalizate pentru abordarea afecţiunilor prezente şi pentru a reduce riscul de apariţie a unor deficienţe nutriţionale.

Programele de nutriţie elaborate la Centrul Secom se adresează persoanelor care doresc atingerea şi menţinerea greutăţii corporale optime, celor cu afecţiuni acute sau cronice, dar şi persoanelor care doresc să adopte un comportament responsabil faţă de propriul organism pentru a-şi menţine sănătatea şi vitalitatea.

Principalele atuuri ale Centrului Secom sunt experienţa de peste 17 ani în practicarea fitoterapiei ştiinţifice, peste 18 000 de pacienţi cu evoluţii pozitive sub tratamentele naturale recomandate şi echipa de experţi în medicină funcţională şi integrativă. Echipa Centrului Secom este alcătuită din profesionişti care nu oferă doar servicii medicale de calitate, ci mai mult decât atât, oferă timp, atenţie, disponibilitate de a asculta şi de a oferi răspunsuri cu empatie şi respect faţă de pacient.

“La Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom acordăm o atenţie deosebită construirii unei relaţii de parteneriat între pacient şi echipa medicală, relaţie esenţială în procesul de vindecare. Astfel, acordăm pacientului timpul necesar pentru a-i răspunde la întrebări, pentru a-i explica într-un mod uşor de înţeles rezultatele testelor medicale, pentru a-şi înţelege starea de sănătate, cauzele şi riscurile de apariţie a afecţiunilor, scopul şi beneficiile tratamentelor naturale recomandate. Preocuparea noastră principală este să ne asigurăm că fiecare pacient al Centrului Secom este mai informat, mai încrezător şi mai hotărât să trăiască sănătos.” a adaugat Andrei Costea.

Mai multe detalii despre portofoliul complet de servicii al Centrului de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom, inclusiv despre noul serviciu de nutriţie funcţională şi integrativă găsiţi pe https://www.secom.ro/centru-de-medicina-integrativa/.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce oraş este cel mai vizitat de pe glob?
Ce oraş este cel mai vizitat de pe glob?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”