Ochelarii electronici care vindecă ambliopia!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Ochelarii electronici care vindecă ambliopia!

Ambliopia sau „ochiul leneş” se manifestă prin vedere bună la un ochi şi vedere mai slabă la celălalt. Pe măsură ce trece timpul, creierul se obişnuieşte să primească informaţii numai de la ochiul puternic şi îl exclude pe cel slab, într-o masură foarte mare sau definitiv.

Ochelarii electronici care pot vindeca ambliopia

Astfel, ochiul slab nu mai este folosit. „Fără un tratament corespunzător, la timpul potrivit, ochiul mai slab nu va mai putea fi recuperat niciodată. În toate metodele de tratament, se acoperă ochiul bun sau se scade vederea acestuia prin diverse metode şi copilul este forţat, pentru anumite perioade de timp în fiecare zi, să îşi folosească ochiul slab, explică dr. Carmen Dragne, medic primar, specialist oftalmolog, Clinica Ama Optimex.

Ochelarii electronici Amblyz propun o modalitate complet diferită pentru tratamentul ambliopiei. Aceştia au un sistem electronic integrat care obturează automat ochiul bun, pentru un interval de 30 de secunde, forţând copilul să vadă cu celălalt ochi, mai slab. Sunt uşor de folosit, confortabili şi estetici, iar copilul îi poartă ca pe oricare altă pereche de ochelari, fără să îi influenţeze activitaţile zilnice, precum celelalte metode de tratament.

Copiii sunt cu mult mai deschişi la această formă de tratament

Obturarea periodică a ochiului, la intervale regulate, aduce cateva beneficii importante pentru copil: nu necesită un program strict pentru administrarea tratamentului, este o formă de tratament mai comodă care facilitează vederea binoculară, creierul se obisnuieşte astfel să primească informaţii de la ambii ochi. Copii sunt mult mai deschişi la această formă de tratament, ceea ce duce la rezultate mult mai bune.

Ochelarii electronici Amblyz sunt un dispozitiv medical, ei sunt produşi de catre firma Xpand şi au fost dezvoltaţi în colaborare cu medici oftalmologi şi opticieni, în urma unor studii şi cercetări îndelungate. În cazul în care este nevoie, se pot ataşa lentile cu dioptriile potrivite. Ei sunt recomandaţi de către medicul oftalmolog, iar programarea electronică se face la început, de către optician.

Ulterior, părinţii trebuie să aibă grijă să îi încarce noaptea si să se asigure că sunt purtaţi de către copil în timpul zilei. Tratamentrul ambliopiei este recomandat să fie efectuat pană la vârsta de 6-7 ani, însă cu ochelarii Amblzy pot fi obţinute rezultate şi pană la vârsta de 10 ani.  Periodic, trebuie efectuate vizite la oftalmolog pentru monitorizarea rezultatelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”