Scaderea nivelului de zahar din sange reprezinta un factor esential in aparitia oboselii. Medicii spun ca glucidele „rele” - cu indice glicemic ridicat (cartofi prajiti, paine alba, prajituri, chipsuri, cereale indulcite) -, consumate dupa masa, ne ofera energie pentru un timp scurt, dupa care se instaleaza starea de oboseala.
„O proasta alimentatie se pot traduce prin hipoglicemie si se manifesta foarte adesea prin simptomele oboselii”, explica nutritionistul Michel Montignac.
Prin limitarea consumului de zahar si de glucide „rele”, inlaturam secretia excesiva de insulina, iar cantitatea de zahar din sange se va stabiliza la nivelul ideal.
Afla mai multe despre combaterea oboselii pe www.gandul.info
Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.