Obezitatea poate fi determinata de la varsta de cinci ani

Genele sunt vinovate de aparitia acestei afectiuni.
  • Publicat:
Obezitatea poate fi determinata de la varsta de cinci ani
Obezitatea poate fi determinata de la varsta de cinci ani

Genele sunt vinovate de aparitia acestei afectiuni.

Majoritatea problemelor grave care tin de greutatea copiilor pot fi determinate pana la varsta de cinci ani, sustin specialistii de la Societatea de Depistare a Diabetului din Marea Britanie.

La studiu au participat peste 230 de copii care au fost monitorizati inca de la nastere si pana la pubertate. Rezultatele cercetarii au aratat ca fetitele care aveau o predispotie spre obezitatea erau supraponderale inainte de a incepe scoala, in proportie de 90 la suta.

De cealalta parte, baietii castigau in greutate, in proportie de 70 la suta, pana in varsta de cinci ani, subliniaza oamenii de stiinta.

Totodata, studiul arata ca micutii zilelor noastre sunt din ce in ce mai supraponderali, comparativ cu anul 1980. „ Cu mult inainte ca acesti copii sa implineasca varsta de cinci ani si pana la pubertate au fost monitorizati constant.

Ce a determinat ingrasarea lor, este greu de spus. Este posibil ca produsele consumate sa fi continut foarte multe calorii, dar si genele au si ele o importanta in determinarea aparitiei aceastei afectiuni. Este vorba, mai exact de sase gene, iar cinci dintre ele se gasesc la nivelul creierului”, subliniaza prof. Terry Wilkin, coordonatorul studiului.

Specialistul precizeaza ca rezultatele acestui studiu il determina sa acorde o atentie deosebita asupra alimentatie prescolarilor. Oamenii de stiinta considera ca aceste vesti sunt incurajatoare pentru ca astfel de probleme cu cat sunt depistate mai devreme, cu atat mai bine, deoarece pot fi remediate mult mai usor.

Totodata, cercetatorii au constatat ca doua treimi din subiecti nu stiau ce fel de exercitii sa faca pentru a-si putea tine sub control greutatea.

Citeste cartea saptamanii recomandata de CSID: "A rupe tacerea", de Eugène Ionesco
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”