O noua boala in tratatele de sexologie: anorexia sexuala

Un nou concept apare in sexologie, dar care defineste, de fapt, o veche problema: anorexia sexuala. Suna ciudat si putin complicat, dar specialistii in sexologie spun ca foarte multe persoane - circa 70% din populatie - sufera sau au suferit de acest sindrom.
O noua boala in tratatele de sexologie: anorexia sexuala
O noua boala in tratatele de sexologie: anorexia sexuala

Un nou concept apare in sexologie, dar care defineste, de fapt, o veche problema: anorexia sexuala. Suna ciudat si putin complicat, dar specialistii in sexologie spun ca foarte multe persoane – circa 70% din populatie – sufera sau au suferit de acest sindrom, informeaza Cancan.

O persoana care sufera de anorexie sexuala cauta sa nu combine intimitatea cu sexul. Practic, le separa, facand din sex doar un act animalic sau o corvoada, o datorie. Incet, incet, notiunea de intimitate se transforma in ceva ce trebuie ascuns in interior si astfel devine aproape inexistenta in viata de cuplu. Probabil ca multi ar spune ca doar femeile vor fi afectate de aceasta problema psihologica si sexuala. Ei bine, nu. Ambele sexe sunt la fel de expuse acestei afectiuni. Mai mult, majoritatea celor care sufera de anorexie sexuala prefera sa isi ascunda problemele si sa lupte cu greutatile singuri.