Mirosul de transpiratie, mai neplacut decat machiajul stricat!

Sapte din zece romani spun ca daca ar fi deranjati de mirosul cuiva de transpiratie, ar lua atitudine.
  • Publicat:
Mirosul de transpiratie, mai neplacut decat machiajul stricat!
Mirosul de transpiratie, mai neplacut decat machiajul stricat!

Sapte din zece romani spun ca daca ar fi deranjati de mirosul cuiva de transpiratie, ar lua atitudine, iar dintre ei, majoritatea (64%), in special cei din Moldova, ii vor spune direct persoanei care miroase a transpiratie sa faca un dus si sa foloseasca deodorantul zilnic, se arata in primul studiu pe tema „Transpiratia la romani”, comandat de Rexona.

Mirosul de transpiratie este considerat de peste 80% dintre romani cea mai jenanta situatie care poate aparea la o intalnire sau un interviu, mai rau decat respiratia urat mirositoare, machiajul stricat, unghiile netaiate sau firul dus de la ciorap. Aceasta opinie este cel mai des intalnita in Bucuresti si la persoanele cu un statut social scazut.

In Bucuresti, rimelul intins sau un fir dus la ciorap sunt mai putin jenante, in timp ce persoanele cu un statut social mai bun au considerat ca respiratia urat mirositoare este situatia care ar afecta cel mai mult bunul mers al unei intalniri.

9 din 10 romani sunt deranjati de mirosul de transpiratie din mijloacele de transport in comun

Romanilor li se intampla cel mai des sa simta miros de transpiratie in mijloacele de transport in comun, in special in timpul verii (95% dintre respondenti), in preajma persoanelor care au un  job care implica munca fizica si care miros adesea a transpiratie (79%), in magazine, in timp ce stau la coada (78%), dupa ce se face sport, in sala de gimnastica sau in vestiar (76%), in cazul persoanelor care se dau cu parfum, dar nu si cu deodorant si miros foarte rau (75%).

Printre situatiile care se intalnesc frecvent s-a numarat si una paradoxala. Astfel, 68% din respondenti au declarat ca au intalnit “femei foarte aranjate, machiate, imbracate elegant, dar care devin respingatoare in momentul apropierii de ele pentru ca miros a transpiratie”.

Respondentii din Moldova s-au confruntat cu cele mai multe situatii legate de transpiratie, in timp ce, in Muntenia sunt doar cateva situatii, comparativ cu esantionul total.

Cele mai deranjante 5 situatii legate de transpiratie, in acceptiunea romanilor, sunt: 

1. cele din restaurant – cand mancarea si bauturile sunt servite de catre un chelner care miroase a transpiratie
2. in mijloacele de transport in comun
3. in magazine, cand se sta la coada
4. la petreceri/ ocazii speciale cand unii dintre oaspeti miros a transpiratie
5. in cazul unor functionari din administratia publica
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân