Micile schimbări în stilul de viaţă te pot feri de atacul cerebral

Accidentul vascular cerebral reprezintă în momentul de faţă a doua cauză de mortalitate în lume şi afectează persoanele de orice sex şi indiferent de vârstă. O persoană din şase suferă de un atac cerebral iar consecinţele sunt, în cele mai multe cazuri, destul de severe pentru pacient, acesta confruntându-se cu paralizie, dificultăţi în comunicare, tulburări de vedere şi problem cognitive care pot eevolua până la demenţă.
  • Publicat:
Micile schimbări în stilul de viaţă te pot feri de atacul cerebral

Accidentul vascular cerebral reprezintă în momentul de faţă a doua cauză de mortalitate în lume şi afectează persoanele de orice sex şi indiferent de vârstă. O persoană din şase suferă de un atac cerebral iar consecinţele sunt, în cele mai multe cazuri, destul de severe pentru pacient, acesta confruntându-se cu paralizie, dificultăţi în comunicare, tulburări de vedere şi probleme cognitive care pot evolua până la demenţă.

Potrivit ultimelor statistici, România se află pe primele locuri în lume în ceea ce priveşte decesele cauzate de afecţiuni cerebro-vasculare, principalele cauze fiind stilul de viaţă dezordonat, stresul continuu, alimentaţia haotică, consumul de alcool în exces, fumatul şi, nu în ultimul rând, sistemul public de sănătate, care nu este suficient de bine pus la punct încât să facă faţă acestor cazuri grave.

Pentru a reduce riscul de a ajunge în situaţia celebrului personaj principal din pelicula românească “Moartea domnului Lăzărescu”, medicii ne sfătuiesc să adoptăm un regim alimentar echilibrat, să fim activi, să fim atenţi la nivelul de colesterol din corp şi să nu lăsăm tensiunea arterială să depăşească limitele normale, să ne păstrăm greutatea, să ne verificăm regulat glicemia, să nu consumăm în exces alcool şi băuturi cu conţinut crescut de cafeină şi, mai ales, să fim mai pozitivi şi mai detaşaţi de activităţile de rutină stresante.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”