Merită tocurile înalte sacrificarea propriei sănătăţi?

Adeseori, doamnele aleg pantofii incomozi care să le adauge câţiva centimetri în plus şi care să le pună şi mai mult în evidenţă trupul şi forma picioarelor, însă nu îşi dau seama că în acest fel îşi fac rău şi pot fi predispuse la probleme estetice mult mai serioase.
  • Publicat:
Merită tocurile înalte sacrificarea propriei sănătăţi?

O oră, 6 minute şi 48 de secunde…atât durează până când pantofii cu toc de 12 centimetri de care eşti atât de mândră vor începe să-şi dezlănţuie efectele malefice asupra picioarelor tale. Aceasta este concluzia unui studiu al specialiştilor de la Colegiul de Podiatrie din Marea Britanie.

Adeseori, doamnele aleg pantofii incomozi care să le adauge câţiva centimetri în plus şi care să le pună şi mai mult în evidenţă trupul şi forma picioarelor, însă nu îşi dau seama că  în acest fel îşi fac rău şi pot fi predispuse la probleme estetice mult mai serioase.

De exemplu, un grup de femei incluse în cercetarea de faţă au mărturisit că purtarea frecventă a pantofilor cu toc înalt a dus în timp la apariţia presiunii asupra degetelor de la picioare, favorizând apariţia unghiilor încarnate, bătături şi asprirea pielii.

Medicii avertizează că problemele de natură estetică nu sunt singurele cu care se pot confrunta persoanele de sex opus ce preferă tortura tocurilor înalte. Pot apărea leziuni permanente din cauza înclinaţiei corpului, ca urmare a poziţiei nenaturale a piciorului, şi astfel se ajunge la compresia coloanei vertebrale. De asemenea, încălţămintea nepotrivită poate duce la artrită, fracturi şi recuperare dificilă, mai ales că purtarea tocurilor scurtează dramatic tendonul lui Ahile, având ca urmare dureri atroce.

Un alt aspect important scos la iveală de acest studiu este faptul că urmările nefaste ale tocurilor înalte sunt resimţite în special de tinerele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân