Medicament esenţial pentru tratamentul bolii Parkinson, din nou disponibil gratuit pentru pacienţii din România

Boala Parkinson este neurodegenerativă. Cauza? Distrugerea unor neuroni ce produc dopamină din anumiţi centri nervoşi care controlează mişcările organismului.
  • Publicat:
Medicament esenţial pentru tratamentul bolii Parkinson, din nou disponibil gratuit pentru pacienţii din România
Medicament esenţial pentru tratamentul bolii Parkinson, din nou disponibil gratuit pentru pacienţii din România, foto Shutterstock

Potrivit statisticilor furnizate de asociaţiile de pacienţi, în România trăiesc circa 70.000 de persoane diagnosticate cu Boala Parkinson. Numărul pacienţilor poate fi însă mult mai mare, deoarece multe persoane care suferă de această boală sunt nediagnosticate.

Boala Parkinson este una dintre cele mai frecvente afecţiuni neurologice, despre care se estimează că ar afecta peste 4 milioane de persoane din întreaga lume. Cauza declanşatoare a acestei boli este în mare parte necunoscută, în pofida eforturilor masive de cercetare ştiinţifică şi medicală. Incidenţa bolii creşte odată cu vârsta şi apare cel mai adesea între 50 şi 70 ani, însă circa 4% dintre pacienţi sunt diagnosticaţi înainte de vârsta de 50 de ani. 

Un medicament esenţial pentru tratamentul bolii Parkinson este compensat integral pentru pacienţii români asiguraţi medical

Printr-un comunicat de presă Roche România a anunţat că a reintrodus pe piaţa farmaceutică din România medicamentul cu substanţa activă (levodopa/benserazidă), un medicament destinat tratamentului persoanelor care suferă de boala Parkinson. Medicamentul este compensat integral pentru pacienţi şi se eliberează în farmacii exclusiv pe baza unei prescripţii medicale.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”