Masturbarea este bună pentru bărbaţi. Mit sau realitate?

Bărbaţii care ejaculează între 13 şi 20 de ori pe lună sunt cu 14% mai puţin predispuşi la cancer, iar cei care ejaculează de mai mult de 21 de ori, scad acest risc cu 43%. În plus, mulţi terapeuţi cred că masturbarea poate îmbunătăţi sănătatea prin eliberarea de stres.
  • Publicat:
Masturbarea este bună pentru bărbaţi. Mit sau realitate?

Chiar dacă studiile anterioare i-au făcut pe cercetători să creadă că ejacularea frecventă poate creşte riscul de cancer la prostată, un studiu impresionant realizat pe 30.000 de bărbaţi a demonstrat contrariul.

Studiul a arătat că bărbaţii care ejaculează între 13 şi 20 de ori pe lună sunt cu 14% mai puţin predispuşi la cancer, iar cei care ejaculează de mai mult de 21 de ori scad acest risc cu 43%. În plus, mulţi terapeuţi cred că masturbarea poate îmbunătăţi sănătatea prin eliberarea de stres.

Avertismentul lor este însă ca masturbarea să NU devină un substitut pentru activitatea sexuală cu un partener. Pe de altă parte, nu există nici o dovadă clară legată de vreun efect benefic sau negativ al masturbării asupra hiperplaziei prostatice benigne.

Sursa: webmd.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030