Mâinile la control! Brăţara inteligentă care te dă de gol dacă nu te speli corect pe mâini

În Statele Unite se înregistrează anual peste 2 milioane de cazuri de infectii dobândite în spitale, se arată într-un raport al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor. În acest context, oamenii de şiinţă au dezvoltat un dispozitiv original, o brăţară, care depistează cine s-a spălat temeinic pe mâini şi cine a sărit peste această etapă.
  • Publicat:
Mâinile la control! Brăţara inteligentă care te dă de gol dacă nu te speli corect pe mâini

În Statele Unite se înregistrează anual peste 2 milioane de cazuri de infectii dobândite în spitale, se arată într-un raport al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor. În acest context, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un dispozitiv original, o brăţară, care depistează cine s-a spălat temeinic pe mâini şi cine a sărit peste această etapă.

Majoritatea infecţiilor se transmit prin intermediul mâinilor asistentelor, doctorilor şi personalului medical care umblă cu echipamente pe suprafaţa căror există milioane de bacterii şi virusuri extrem de periculoase.

Gadgetul funcţionează pe bază de senzori care măsoară cât timp petrece posesorul brăţării spălându-se pe mâini sau cât dezinfectant a folosit.
De asemenea, brăţara este setată să vibreze o dată – pentru a semnala că utilizatorul s-a spălat corect pe mâini, şi de trei ori- pentru a avertiza că rezultatul spălării este unul nesatisfăcător.
Dispozitivul poate fi achiziţionat direct de pe site-ul IntelligentM.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030