Maimutele si femeile barfesc la fel de mult

Cercetatorii spun ca femelele maimute macac adora sa stea la barfa tot atat de mult precum femeile.
  • Publicat:
Maimutele si femeile barfesc la fel de mult
Maimutele si femeile barfesc la fel de mult

Cercetatorii spun ca femelele maimute macac adora sa stea la barfa tot atat de mult precum femeile.

Oamenii de stiinta au petrecut trei luni in compania grupurilor de maimute macac (femele) ce traiau in insula Cayo Santiago, Puerto Rico. Acestia au descoperit ca, precum oamenii, femelele din aceasta specie sunt mult mai vorbarete decat masculii.

Expertii au fost atenti la sunetele scoase de un grup de femele macac. Acestia au observat ca ele scot de 13 ori mai multe sunete prietenoase decat masculii. Ca si in cazul femeilor, femelele macac prefera barfa in compania unei alte femei. Masculii macac sunt exact la polul opus fata de femele. Ei stau la discutii si cu barbati si cu femei, in mod egal.

Cercetatorul Nathalie Greeno de la Universitatea Roehamton din Londra a declarat ca rezultatele arata ca femelele macac se bazeaza mai mult pe o comunicare vocala, fata de masculi. Oamenii de stiinta spun ca este prima data cand se identifica o comunicare diferita intre cele doua sexe ale unei specii non-umane (primate).

"In toate speciile sociale, comunicarea a ajutat individul sa "navigheze" in viata sociala, in general avand influenta asupra gandirii si comportamentului membrilor grupului", declara prof. Klaus Zuberbuhler, expert in primate de la Universitatea St. Andrews din Scotia. "Comunicarea ajuta la rezolvarea tensiunilor intre forte opuse in competitii si cooperare", a adaugat prof. Klaus.

Urmareste filmul saptamanii recomandat de CSID: "Nunta muta"

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân