Joaca in aer liber reduce riscul aparitie miopiei

Copiii care isi petrec timpul liber jucanduse in fata blocului sau in curte au sanse mici de a suferi de miopie.
  • Publicat:
Joaca in aer liber reduce riscul aparitie miopiei
Joaca in aer liber reduce riscul aparitie miopiei

Copiii care isi petrec timpul liber jucanduse in fata blocului sau in curte au sanse mici de a suferi de miopie, sustin cercetatorii de la Centru de Cercetare de Oftalmologie din Australia.

Specialistii spun ca ochiul are nevoie de cel mult trei ore pe zi de lumina naturala. Miopia, mai ales in cazul copiilor, este rezultatul orelor pierdute in fata calculatorului sau a televizorului. Culorile oferite de calculator si televizor sunt artificiale, iar intensitatea lor este una mult prea intensa pentru ochi, lucru care duce la deteriorarea lui, precizeaza oamenii de stiinta.

La studiu au participat copii a caror varsta era cuprinsa intre sase si zece ani. Cercetatorii i-au intrebat pe micuti despre cum isi petrec timpul liber, iar apoi i-au supus unui control oftalmologic. Astfel, s-a putut constata ca micutii care prefera sa se joace in aer liber nu au probleme cu vederea, comparativ cu micutii care preferau sa stea toata ziua in fata calculatorului.

„Studiul acesta trebuie sa intareasca convingerea parintilor despre partile negative ale calculatorului si televizorului. Pentru ochiul uman lumina naturala este foarte importanta”, mentioneaza prof. Ian Morgan, coordonator al studiului. Specialistul mai subliniaza ca lumina becului are, de asemenea, efecte negative asupra ochiului.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân