În ce judeţ sunt cele mai puţine cazuri de coronavirus în România?

România se află în pragul a 15.000 de cazuri de coronavirus - 14.499 erau detectate pe 7 mai. Dintre ei au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi 6.144 pacienţi
  • Publicat:
În ce judeţ sunt cele mai puţine cazuri de coronavirus în România?
În ce judeţ sunt cele mai puţine cazuri de coronavirus în România? foto Shutterstock

Până la 7 mai 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2 cel care provoacă boala coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate şi externate. Numărul persoanelor decedate din cauza complicaţiilor date de coronavirus se ridică la 888 în ţara noastră, conform Ministerului Sănătăţii.

Potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică până în prezent cea mai afectată zonă rămâne Suceava unde au fost detectate 3.111 cazuri de coronavirsus, Bucureşti – 1.429 de cazuri, Arad 655 cazuri, Botoşani 560 cazuri, Hunedoara – 556 cazuri, Braşov 532 de cazuri. Cele mai puţine cazuri de coronavirus detectate până pe 7 mai  pe teritoriul României sunt în judeţul Brăila  şi anume 18.

Câte persoane au murit din cauza complicaţiilor date de coronavirus?

Totodată, până pe 7 mai 2020 conform Ministerului Sănătăţii, 888 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.

Câţi pacienţi sunt la Terapie intensivă din cauza COVID-19?

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 234 de pacienţi. 

Câte persoane mai sunt în carantină şi izolare la domiciliu căci au revenit din străinătate?

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 14.142 de  persoane. Alte 20.841 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Câte teste s-au efectuat pe teritoriul României? 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 226.613 de teste.

Câte cazuri sunt în Uniunea Europeană?

Până la data de 6 mai 2020, au fost raportate 1.186.111 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: