În ce constă dieta care previne cancerul de pancreas?

Somon la grătar, ciuperci, spanac, salată de roşii, broccoli şi rucola - acestea sunt ingredientele de bază ale regimului de prevenţie contra cancerului pancreatic, se arată într-un studiu recent. Potrivit datelor obţinute de experţi, aceste alimente şi altele, la fel de sănătoase, pot scădea riscul apariţiei cancerului de pancreas cu 15%.
  • Publicat:
În ce constă dieta care previne cancerul de pancreas?

Somon la grătar, ciuperci, spanac, salată de roşii, broccoli şi rucola – acestea sunt ingredientele de bază ale regimului de prevenţie contra cancerului pancreatic, se arată într-un studiu recent. Potrivit datelor obţinute de experţi, aceste alimente şi altele, la fel de sănătoase, pot scădea riscul apariţiei cancerului de pancreas cu 15%.

Cancerul de pancreas reprezintă a 4-a cauză de deces în Statele Unite iar persoane cunoscute, precum Patrick Swayze si Steve Jobs s-au numărat printre victimele acestei maladii.

Cei 500.000 de participanţi la studii, cu vârste cuprinse între 50 şi 71 de ani, au fost monitorizaţi din punct de vedere al obiceiurilor alimentare pe o perioadă de 10 ani, după care au fost testaţi pentru cancer pancreatic în stadiu incipient.

Rezultatele au arătat că persoanele care au adoptat un stil de viaţă sănătos au avut cel mai mic risc de cacer la pancreas şi până şi persoanele obeze care au ţinut o dietă precum cea menţionată la început şi-au scăzut semnificativ riscul de a fi diagnosticaţi cu cancer pancreatic.

Studiul nu a identificat un anumit aliment sau un şablon care ar putea cauza apariţia cancerului pancreatic. În schimb, a demonstrat că o alimentaţie sănătoasă duce la mai puţine îmbolnăviri  şi că este mai uşor să previi o boală decât să te lupţi cu ea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030