Impreuna invingem autismul

In fiecare an, 1 copil din 166 dezvolta o forma de autism si necesita o educatie si ingrijiri speciale pentru a nu fi aruncat la marginea societatii.
  • Publicat:
Impreuna invingem autismul
Impreuna invingem autismul

In fiecare an, 1 copil din 166 dezvolta o forma de autism si necesita o educatie si ingrijiri speciale pentru a nu fi aruncat la marginea societatii. Copiii care au autism nu sufera de o boala psihica, asa cum multi sunt tentati sa creada. Sufera de o tulburare severa de dezvoltare de natura neurobiologica.

Aceasta tulburare ii inchide intr-o lume a lor, pe care cu greu o uptem patrundem. Sunt mai multi decat credem si mai vulnerabili decat ne imaginam. Conform statisticilor internationale realizate incepand cu anii ’90, exista o incindenta alarmanta a tulburarilor din spectrul autismului: 1 la 166 de copii nascuti anual – potrivit Congresului European de Neuropsihiatrie de la Barcelona sau chiar 1 la 150 – potrivit Centers for Disease Control, Atlanta.

In concluzie, autismul este o afectiune mai des intalnita decat cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down. Patru din cinci copii cu autism sunt baieti.

Citeste mai multe Autismul in Romania pe site-ul The One
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”