Hemoroizi: 5 sfaturi pentru o vacanţă fără griji

Iată care sunt sfaturile doctorului Dan Andronesi, medic primar chirurg, specialist în proctologie pentru a evita problemele pe tema hemoroizilor în vacanţă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Hemoroizi: 5 sfaturi pentru o vacanţă fără griji

În categoria celor care nu au voie să ignore îndemnurile doctorilor în perioada vacanţei, se numără şi persoanele care suferă din cauza hemoroizilor – inflamaţiile venelor de la nivelul rectului inferior şi anusului.

Iată care sunt sfaturile doctorului Dan Andronesi, medic primar chirurg, specialist  în proctologie pentru a evita problemele în vacanţă.

1. All-inclusive să fie, dar fără condimente! – ”Consumul de condimente poate declanşa o criză hemoroidală. Aveţi grijă ce alegeţi din meniurile bogate ca să nu vă stricaţi vacanţa”, spune doctorul Andronesi.

2. O vacanţă cu cât mai puţin alcool – ”Alcoolul poate duce şi el la crize pentru cei suferinzi de hemoroizi. Un concediu ideal pentru aceşti pacienţi este unul cu cât mai puţin alcool”, ne sfătuieşte specialistul OK Medical.

3. Grijă la timpul petrecut la volan! – “Şofatul pe distanţe lungi le poate înrăutăţi starea celor au hemoroizi. Faceţi cât mai multe pauze!, este de părere dr. Dan Andronesi.

4. Ce nu trebuie să lipsească din trusa medicală de vacanţă – “Orice persoană care ştie că are probleme din cauza hemoroizilor nu trebuie să plece în concediu fără laxative şi  antibiotice intestinale. Constipaţia şi diareea favorizează crizele”, declară medicul.

5. Menţineţi dieta sănătoasă – “Este important să nu ne îngrăşăm în vacanţă – greutatea în exces poate mări presiunea pe venele pelviene ceea ce favorizează apariţia hemoroizilor sau înrăutăţirea stării celor deja existenţi. 

Sedentarismul nu este bun nici el, trebuie să ne mişcăm mult şi să ne hrănim sănătos, chiar dacă totul ne îndeamnă la leneveala şi exces”, afirmă doctorul Andronesi, medic primar chirurg, specialist în proctologie la clinica OK Medical din România.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Dan Andronesi - Medic primar chirurgie generala
Dr. DĂNUȚ TOADER ANDRONESI este Medic primar chirurgie generală și Cercetător științific în cadrul Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic, Institutul Clinic Fundeni, București. Studii: 1980-1984 Liceul Sanitar Bistrița 1990-1996 Facultatea de Medicină Generală 2004 ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030