Hemoragia cerebrala, o explicatie a mortii actritei Natasha Richardson

Subita moarte a actritei Natasha Richardson (45 ani), sotia actorului Liam Neeson, dupa un accident la ski, a creat nu doar mare durere in Marea Britanie.
  • Publicat:
Hemoragia cerebrala, o explicatie a mortii actritei Natasha Richardson
Hemoragia cerebrala, o explicatie a mortii actritei Natasha Richardson

Subita moarte a actritei Natasha Richardson (45 ani), sotia actorului Liam Neeson, dupa un accident la ski, a creat nu doar mare durere in Marea Britanie, tara ei de origine, dar si o dezbatere publica: cum s-a putut intampla asa ceva?

In urma cu doua zile, Richardson se afla pe o partie pentru incepatori din din statiunea Mont Tremblant, Canada, cand a cazut, lovindu-se la cap. Impactul a fost destul de dur, intrucat vedeta nu purta casca de protectie.

Desi initial nu a acuzat nici un fel de disconfort, la o ora de la accident s-a plans de dureri de cap si a fost dusa de urgenta la spitalul Laurentien, in apropiere de Mont Tremblant, apoi transferata la spitalul Sacre-Coeur din Montreal, in cele din urma ajungand la spitalul Lenox Hill Hospital, din New York. Dupa doua zile petrecute in coma profunda, actrita a murit. Ce s-a intamplat de fapt?

Dr. Arno Fried, directorul sectiei de neurochirurgie a Centrului Medical Universitar Hackensack din New Jersey a declarat pentru HealthDay.com ca moartea actritei britanice ar putea fi explicata prin declansarea unei hemoragii cerebrale, localizata atat la suprafata creierului, cat si in profunzime.

In opinia Dr. Fried, hemoragia cerebrala se manifesta intocmai ca si in cazul Richardson: simptomele nu apar imediat dupa accidentare, persoana in cauza fiind capabila sa vorbeasca, sa se deplaseze, sa rada, nu are dureri. Iata de ce actrita a si refuzat in prima instanta sa fie vazuta de un medic.

Intr-o ora insa, starea acestor pacienti se deterioreaza, apar dureri puternice de cap. In scurt timp, apar transpiratiile, ceea ce indica o hemaoragie extinsa intre suprafata creierului si cutia craniana. Cantitatea mare de sange exercita o presiune asupra creierului, afectand serios functia acestuia.

Dr. Fried a mai adaugat ca tocmai sangerarea lenta este motivul care a facut ca durerea de cap sa se instaleze la abia o ora de la accident.

Natasha Rischardson este o actrita foarte apreciata in Marea Britanie, fiind cunoscuta in special datorita prestatiilor sale pe scena teatrului. In 1998, ea a castigat un premiu Tony pentru interpretarea din piesa Cabaret. Cinefilii o stiu din filme precum "Nell", "The Parent Trap", “Cronicles of Narnia” si "Maid in Manhattan".

Natasha s-a nascut in 1963, intr-una dintre cele mai apreciate familii de actori britanici. Ea a fost fiica actritei Vanessa Redgrave si a regizorului Tony Richardson, matusa i-a fost actrita Lynn Redgrave, iar bunic, Sir Michael Redgrave.


Foto: Warner Bros
.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân