Fructele acai, antiinflamator natural

Vă întrebaţi ce fructe sau plante minune să introduceţi în dietă pentru a vă păstra cât mai mult starea de sănătate? Ei bine, cercetătorii recomandă în continuare fructul tropical acai.
  • Publicat:
Fructele acai, antiinflamator natural

Vă întrebaţi ce fructe sau plante minune să introduceţi în dietă pentru a vă păstra cât mai mult starea de sănătate? Ei bine, cercetătorii recomandă în continuare fructul tropical acai.

Noi studii efectuate în laborator la Universitatea din Florida arată că extractul de acasi poate distruge celulele maligne în special în cazurile de leucemie. Marele merit este că reduc inflamaţia datorită cantităţii mari de antioxidanţi conţinuţi.

Fructele acai sunt benefice şi în bolile de inimă, diabet, artrită, afte, dar şi pentru atenuarea durerii, a sindromului de oboseală cronică sau a problemelor de digestie.

A fost suficient ca regina curelor de slăbit, celebra Oprah Winfrey să menţioneze într-o emisiune numele noului ei aliat împotriva kilogramelor în plus şi s-a declanşat o isterie mondială.

Încearcă această reţetă de Açai Smoothie.

Alimente antiinflamatoare

Exista câteva alimente care influenţează nivelul inflamaţiei sistemice. Un studiu din Marea Britanie a urmarit impactul regimului mediteranean asupra poliartritei reumatoide pe un grup de voluntari timp de 6 luni. Pacienţii au fost împărţiţi în două grupuri: un grup a urmat cursuri de gătit (regim mediteranean) şi modificarea alimentaţiei, celălalt a primit doar informaţii scrise (fără modificarea dietei).

Primul grup si-a modificat obiceiurile alimentare (aport crescut de fructe, legume, grasimi mononesaturate), schimbare evidentiata prin reducerea numarului articulatiilor dureroase, a redorii matinale si o stare generala de bine.

Iată aici care sunt cele mai indicate alimente care combat inflamaţiile din organism pe care ar trebui sa le includeţi în dieta zilnică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”