Formidabilul licopen şi efectul său protector asupra inimii

Dietele bogate în roşii reduc cu 26% riscul de apariţie a maladiilor cardiace, însă nu protejează organismul împotriva riscului de accident vascular cerebral. Efectul protector contra bolilor cardiace se datorează unor compuşi prezenţi în aceste legume, afirmă cercetătorii de la Universitatea Tufts din Boston.
26.04.2013
Formidabilul licopen şi efectul său protector asupra inimii

Dietele bogate în roşii reduc cu 26% riscul de apariţie a maladiilor cardiace, însă nu protejează organismul împotriva riscului de accident vascular cerebral.

Efectul protector contra bolilor cardiace se datorează unor compuşi prezenţi în aceste legume, afirmă cercetătorii de la Universitatea Tufts din Boston.

Licopenul este un antioxidant care oferă tomatelor culoarea roşu şi se găseşte în concentraţii ridicate în aceste legume.

În 2012, cercetătorii finlandezi au descoperit că bărbaţii care au în organism cele mai mici concentraţii de licopen se confruntă cu un risc mai mare cu 60% de a suferi un infarct.

Licopenul este conţinut şi alte fructe şi legume.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Dieta vremurilor grele
Dieta vremurilor grele
Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat