Femeile, tentate de sexul neprotejat atunci când întâlnesc un potenţial partener

Femeile sunt mai tentate să facă sex neprotejat când întâlnesc un bărbat cu care cred că ar putea avea o relaţie stabilă.
  • Publicat:
Femeile, tentate de sexul neprotejat atunci când întâlnesc un potenţial partener
FOTO: 123rf.com / Femeile, tentate de sexul neprotejat atunci când întâlnesc un potenţial partener
Femeile tind să facă sex încă de la prima întâlnire atunci când cunosc pe cineva şi văd în partener o potenţială relaţie, arată studiile. De asemenea, sunt tentate să facă sex neprotejat doar pentru simplul fapt că simt că îl cunosc suficient de bine.
 
Anual, peste 200.000 de femei din Anglia sunt diagnosticate cu boli cu transmitere sexuală precum herpes sau chlamydia. În mod normal, femeile sunt mult mai responsabile atunci când vine vorba de actul sexual şi, spre deosebire de bărbaţi, le auzi mai des spunând ”Nu facem sex fără să folosim prezervativ”.
 
Însă, în urma unui studiu la care au luat parte 177 de femei s-a descoperit că ar putea face o excepţie şi ar risca atunci când sunt în căutarea unei relaţii stabile şi se simt confortabile cu bărbatul pe care îl alături. În plus, nu îşi doresc să arate că nu au încredere în el, că nu sunt romantice sau să strice complet momentul cerând să se protejeze.
 
Cercetarea a fost condusă se Universitatea din Guelph, Canada, unde 440 de bărbaţi şi femei au fost întrebaţi dacă ar întâlni un nou partener la o petrecere, cum ar încerca să evite sexul neprotejat. Dr Shayna Skakoon-Sparling, care a condus studiul a explicat că ”înţelegerea factorilor care fac dificilă recunoaşterea riscurilor care apar în timpul actului sexual poate duce la o prevenţie corespunzătoare”. 
 
Femeile care propun să facă sex protejat se tem să nu strice momentul pe care îl au cu noul partener sau, de ce nu, o posibilă relaţie. Totuşi cercetătorii au descoperit că femeile spun că deseori încă de la început că ”dacă nu au prezervativ, nu fac sex”. Doar că acest lucru nu se aplică şi în cazul persoanelor care îşi doresc o relaţie de lungă durată şi cred că au cunoscut un potenţial partener de drum.
 
Femeile care au răspuns la chestionar s-au arătat a fi mult mai atente în privinţa relaţiei decât a sexului protejat, dacă bărbatul din scenariul oferit de cercetători este familiar pentru ele. De partea cealaltă, în schimb, bărbaţii care erau mai puţin interesaţi de o relaţie se concetrau mai mult pe propria plăcere în dormitor, aşadar alegeau sexul neprotejat fără să se gândească la riscurile la care se expun. Însă bărbaţii care erau interesaţi de o relaţie, se arătau mai precauţi, experţii sugerând că aceştia şi-ar dori să se prezinte ca nişte ”parteneri atractivi” sau ”indivizi cărora le pasă de siguranţa vieţii sexuale a partenerei”.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”