Femeile se ascund de aparatul de fotografiat şi de propria frumuseţe

Dove îşi asumă misiunea de a crea o lume în care frumuseţea este o sursă de încredere, nu de anxietate şi, în acest sens, a creat Dove Camera Shy, un filmuleţ prin care Dove evidenţiază discrepanţa dintre atitudinea timidă a femeilor adulte în faţa aparatului de fotografiat şi plăcerea de a fi fotografiate, manifestată în copilărie.
  • Publicat:
Femeile se ascund de aparatul de fotografiat şi de propria frumuseţe

Dove îşi asumă misiunea de a crea o lume în care frumuseţea este o sursă de încredere, nu de anxietate şi, în acest sens, a creat Dove Camera Shy, un filmuleţ prin care Dove evidenţiază discrepanţa dintre atitudinea timidă a femeilor adulte în faţa aparatului de fotografiat şi plăcerea de a fi fotografiate, manifestată în copilărie.

Femeile nu se bucură de unele dintre cele mai deosebite momente din viaţa lor deoarece nu sunt mulţumite de felul în care arată. Conform celui mai recent studiu Dove*, efectuat la nivel global, 77% dintre femei se ascund de aparatul de fotografiat pentru că nu se consideră frumoase.

”Ştim că femeile sunt autocritice atunci când vine vorba de propria frumuseţe, ceea ce are un impact negativ asupra stimei de sine, încrederii şi fericirii”, a declarat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe.

„Studiul subliniază faptul că femeile, cei mai mari critici ai propriei frumuseţi, au un sentiment de anxietate care le împiedică să se simtă încrezătoare în faţa aparatului de fotografiat şi pierd astfel ocazia de a imortaliza momente importante din viaţa lor. Vrem ca acest lucru să se schimbe”.

În condiţiile în care doar 4% dintre femei se descriu ca fiind frumoase, Dove îşi doreşte să inspire femeile să reconsidere viziunea lor despre propria frumuseţe şi să conştientizeze că sunt mult mai frumoase decât cred.
Fetele aflate la o vârstă fragedă oglindesc comportamentul mamelor lor faţă de frumuseţe, stima de sine şi încredere. De aceea este important ca acestea din urmă să-şi recunoască propria frumuseţe şi să dea un exemplu pozitiv fiicelor lor.

DOVE ÎŞI DOREŞTE CA TOATE FEMEILE SĂ-ŞI CELEBREZE FRUMUSEŢEA

Pentru a ajuta femeile să-şi depăşească timiditatea în faţa aparatului de fotografiat, Oana Cuzino, Prim-Ambasador Dove, vine în întâmpinarea lor cu următoarele sfaturi:

  •  Elimină comentariile negative precum „arăt grasă”, „îmi stă părul rău azi”, care hrănesc starea de anxietate. Remarcile pozitive despre propria frumuseţe generează şi încrederea în sine.
  • Zâmbeşte din inimă şi gândeşte-te că faci fotogafia pentru  o persoană care te iubeşte aşa cum eşti!
  • Nu te lăsa impresionată de felul în care arată celebrităţile în fotografii pentru că de multe ori, imaginea lor este retuşată. Naturaleţea „bate” însă frumuseţea artificială şi se simte!
  • Concentrează-te pe construirea amintirilor. Nu ar trebui să eviti fotografierea,  ci să te gândeşti cât de minunat este să îţi  imortalizezi  toate momentele importante şi frumoase din viaţă.

REZULTATELE STUDIULUI DOVE*:

Timiditatea în faţa aparatului de fotografiat este rezultatul lipsei de încredere în propria frumuseţe.

– 65% dintre femei au afirmat că au o stare de anxietate mai mare atunci când sunt fotografiate / când o fotografie cu ele este făcută public decât atunci când vorbesc în public (47%), când merg la o primă întâlnire (44%) sau la un interviu (41%)

– 36% dintre femei recunosc că au început să fie mai timide în faţa aparatului de fotografiat între 11-20 ani

Femeile îşi refuză plăcerea de a imortaliza momente importante din viaţa lor

– 63% dintre respondente au distrus fotografii în care nu le plăcea cum arătau

– 19% dintre femei nu au fotografii din unele vacanţe, 14% nu au din ziua nunţii şi 17% nu au de la naşterea unui copil

Fotografiile digitale sporesc şi mai mult timiditatea femeilor în faţa aparatului foto

– faptul că pot fi tag-uite într-o fotografie pe o reţea socială determină mai mult de jumătate dintre femei să simtă anxietate faţă de felul în care arată

– 46% dintre ele au scos tag-ul sau au şters cel puţin o fotografie cu ele

– 41% dintre ele au prelucrat cel puţin o fotografie înainte de a o posta online, pentru a arăta mai bine

Te invităm să vizionezi filmul Dove Camera Shy şi să te bucuri de propria frumuseţe

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”