Farfuriile roşii ajută la…pierderea kilogramelor

Specialiştii de la Unviersitatea Oxford ne asigură prin cel mai recent studiu că forma, dimensiunea, greutatea şi culoarea tacâmurilor ne pot influenţa alegerile culinare.
  • Publicat:
Farfuriile roşii ajută la...pierderea kilogramelor

Specialiştii de la Unviersitatea Oxford ne asigură prin cel mai recent studiu că forma, dimensiunea, greutatea şi culoarea tacâmurilor ne pot influenţa alegerile culinare.

Potrivit acestora, roşul este o culoare care ajută la controlarea porţiilor de mâncare, scăzând astfel riscul de supraalimentare şi obezitate.

De asemenea, a mai fost observat şi faptul că folosirea unui cuţit induce ideea de sărat, iar cei care folosesc tacâmurile de plastic percep alimentele  ca fiind…mai scumpe.

O cercetare anterioară mai arată că ciocolata caldă servită în căni portocalii sau crem pare mult mai gustoasă, ambalajele galbene cresc savoarea lămâii în sucuri iar culorile reci, cum este albastrul, pot crea impresia că „sting setea” într-un mod mult mai eficient.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”