ECO News: mâncarea bio, avioanele eco şi somonul cu…poluanţi

The Counscious Kitchen, un concept axat pe nutriţie bio a reuşit să dezvolte un program de educaţie a sănătăţii, convingând conducerea unor şcoli să implementeze alimentaţia bio în şcolile pe care le conduc. Programul a început deja şi îşi face loc în tot mai multe unităţi de învăţământ.
  • Publicat:
ECO News: mâncarea bio, avioanele eco şi somonul cu...poluanţi

Mâncarea BIO îşi face loc în şcoli

The Counscious Kitchen, un concept axat pe nutriţie bio a reuşit să dezvolte un program de educaţie a sănătăţii, convingând conducerea unor şcoli să implementeze alimentaţia bio în şcolile pe care le conduc. Programul a început deja şi îşi face loc în tot mai multe unităţi de învăţământ. Fondatorii ”The Conscious Kitchen” speră să ajute la remedierea problemei obezităţii infantile, formând în acelaşi timp susţinători ai consumului de mâncare sănătoasă printre elevi.

Se zboară ECO!

Energia solară, ultimul ”trend” în materie de ecologie, pare să devină tot mai accesibilă publicului larg şi industriei de toate tipurile, de la panouri solare pentru electricitatea din casă şi până la… aeroportul solar! Aeroportul Internaţional Cochin din India este oficial primul aeroport care funcţionează exclusiv pe energie solară. Pratic, dispozitivele din aeroport creează la fel de multă energie pe cât consumă acesta. Viitorul pare a fi promiţător din acest punct de vedere. Urmează, oare, avioanele solare?

Somon cu… poluanţi

Ai vrea şi nişte plastic alături de somonul de la cină? Probabil că nu. Dar din moment ce plasticul poate fi insesizabil, cel mai probabil nici nu vei şti că e acolo. Aceasta ar putea să fie o problemă mare, mai ales dacă luăm în considerare faptul că în microplasticul se află şi o cantitate concentrată de poluanţi. Cum se poate întâmpla acest lucru? Totul începe cu faptul că miliarde de particule de plastic ajung în fiecare ocean de pe planetă. Plasticul nu este biodegradabil, dar se descompune în milioane de bucăţi minuscule pe care peştii le confundă deseori cu… mâncarea! 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030