Drona care ţine loc de animal de companie

Specialiştii de la compania I Heart Engineerring au creat un dispozitiv, de fapt o dronă, care este setată să-şi urmărească stăpânul de la o distanţă sigură în aer, filmează întreaga călătorie şi poate depista locul în care se află aceasta cu ajutorul unor coordonate prestabilite.
  • Publicat:
Drona care ţine loc de animal de companie

Specialiştii de la compania I Heart Engineerring au creat un dispozitiv, de fapt o dronă, care este setată (folosind algoritmi de inteligenţă artificială) să-şi urmărească stăpânul zburând de la o distanţă sigură în aer, filmează întreaga călătorie şi poate depista locul în care se află aceasta cu ajutorul unor coordonate prestabilite.

Dispozitivul numit PetAR este încă în faza de experiment însă, dacă va trece cu brio de toate testele de siguranţă, ar putea constitui un ajutor de nădejde pentru bolnavii de Alzheimer care se confruntă des cu pierderi de memorie şi care se îndepărtează de casă, punându-şi în pericol viaţa.

De asemenea, drona poate fi de folos şi celor fac sporturi extreme, cum este paraşutismul, semnalând necesitatea intervenţiei rapide de ajutorare a persoanelor care întâmpină probleme tehnice la utilizarea echipamentului de siguranţă.

Aveţi mai jos un video cu descrierea detaliată a dronei:

 

 

 

Sursa: popsci.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Cum să ai mâini apetisante
Cum să ai mâini apetisante
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”