Donarea de sânge, mai eficientă cu ajutorul aplicaţiilor mobile

Ştim cât de importanţi sunt donatorii de sânge, iar mulţumită tehnologiei, acum se pot conecta cu centrele de transfuzie sanguină.
  • Publicat:
Donarea de sânge, mai eficientă cu ajutorul aplicaţiilor mobile

Asociaţia Smart Society şi Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge au dat naştere proiectului social Donorium, o aplicaţie care conectează posibilii donatori de sânge cu centrele de transfuzie sanguină şi, în felul acesta îşi propune să dubleze numărul donatorilor din România până în 2025.

Din acest proiect fac parte cele cinci Centre Iniţiatoare de Transfuzie Sanguină din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Constanţa şi Ploieşti, iar până în septembrie 2019 se vor mai alătura încă 10 centre din ţară. În felul acesta va avea loc interconectarea nevoilor centrelor de transfuzii cu disponibilitatea donatorilor şi facilitarea comunicării dintre aceştia. Aşadar, pe viitor, se va putea lucra doar pe baza programărilor la donare, fiind benefic atât pentru donatori, cât şi pentru doctori.

“Mă bucur foarte mult pentru interesul pe care l-au manifestat internauţii pentru aplicaţie. Îi aşteptăm cu drag să se programeze şi să doneze. Ne dorim foarte mult să putem să lucrăm pe viitor doar în baza programărilor la donare. Acest lucru este benefic şi pentru donatori, care vor petrece mai puţin timp să doneze, şi pentru doctori, care vor putea avea un flux constant de consultaţii. ” a declarat Doina Goşa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină din Bucureşti.

Acest proiect social a fost realizat şi cu ajutorul şi sprijinul voluntarilor din toate colţurile ţării, dar şi a Centrelor partenere şi investitorilor.

„Pentru un proiect social, realizat în mare parte cu voluntarii noştri dragi din toate colţurile ţării, este o bucurie enormă că aplicaţia a stârnit un asemenea val de interes la nici 24 de ore de când a fost lansată. Este încă o reconfirmare a faptului că era mare nevoie de ceea ce oferă Donorium. Cei care au aplicaţia pe telefon trebuie acum doar să se programeze, să doneze şi să salveze. Şi sigur, să îşi invite şi prietenii în aplicaţie, ca să afle cine este ‘cel mai tare la donare’. Le mulţumim încă o dată Centrelor de Transfuzie Sanguină partenere, şi investitorului nostru major, Kaufland România, fără de care ne-ar fi fost tare greu să ajungem aici.” a declarat Diana Stoica, Strategul Asociaţiei Smart Society şi unul din iniţiatorii acestui proiect.

La mai puţin de 24 de ore de la lansarea aplicaţiei, aceasta a fost descărcată de aproape 2000 de oameni, aflându-se astfel pe primul loc în topul descărcărilor mobile medicale de pe iOS.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”