De câte ori bate inima într-o zi?

Mare atenţie! Chiar dacă nu prezintă simptome, la medicul cardiolog trebuie să meargă bărbaţii după ce au împlinit 55 de ani, dar şi femeile de peste 60 de ani.
  • Publicat:
De câte ori bate inima într-o zi?

Românii sunt oameni inimoşi, însă asta nu îi scuteşte pe unii dintre ei să aibă probleme cu inima. De altfel, principala cauză de deces în ţara noastră dar şi în întreaga Europă este reprezentată de bolile cardiovasculare. Pentru a atrage atenţia asupra importanţei consultului cardiologic de rutină, specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni au prezentat câteva date interesante despre inimă – motorul vieţii. De exemplu, ştiaţi că inima bate de aproximativ 115.000 pe zi?

Prin bătăile sale, o inimă sănătoasă pompează zilnic câte 7.570 de litri de sânge. În corpul unui adult se află circa 5 litri de sânge.

De ce este transplantul de cord posibil?

Inima este atât de puternică încât continuă să bată pentru o scurtă perioadă după ce este separată de corp, motiv pentru care transplantul cardiac este posibil şi răspândit.
Se estimează că şansa de supravieţuire după un transplant cardiac este, în medie, de 15 ani.

Cum să ai grijă de inima ta?

 

  • Evitaţi consumul excesiv de sare, zahăr şi grăsimi pentru o inimă sănătoasă.
  • Renunţarea la fumat reprezintă un pas important pentru menţinerea sănătăţii inimii.
  • Consumarea alcoolului în cantităţi mici şi ocazional – o altă măsură necesară pentru evitarea unor probleme grave de sănătate.
  • Măsurarea corectă constant a tensiunii arteriale – indică dacă sunt posibile afecţiuni
  • Odihna suficientă (minimum 6 ore de somn pe noapte), desfăşurarea de activităţi în aer liber, minimum 30 de minute mişcare zilnic.
  • Evitarea consumului excesiv de cafea, băuturi pe bază de cofeină sunt măsuri de menţinere a sănătăţii aparatului cardiovascular.
  • Menţinerea greutăţii ideale, un alt factor important pentru buna funcţionare a cordului.
  • Nu utilizaţi droguri! 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”