Consumul de brânză ne poate feri de cariile dentare

Potrivit unui studiu, consumul zilnic de brânză ne fereşte de problemele orale prin echilibrarea mediului alcalin şi formarea unei pelicule protectoare în jurul dinţilor. Se pare că brânza este alimentul ideal pentru a ţine la distanţă cariile, iar acest lucru se datorează substanţelor benefice care neutralizează acidul din placa bacteriană dentară.
  • Publicat:
Consumul de brânză ne poate feri de cariile dentare

Potrivit unui studiu, consumul zilnic de brânză ne fereşte de problemele orale prin echilibrarea mediului alcalin şi formarea unei pelicule protectoare în jurul dinţilor.

Se pare că brânza este alimentul ideal pentru a ţine la distanţă cariile, iar acest lucru se datorează substanţelor benefice care neutralizează acidul din placa bacteriană dentară.

Cercetarea a fost realizată de către Academia Generală de Stomatologie din Statele Unite şi a beneficiat de participarea a 68 de copii, cu vârste cuprinse între 12-15 ani, care au fost împărţiţi în 3 grupuri: primul a primit brânză, al doilea câte un pahar cu lapte iar al treilea grup a folosit zilnic apă de gură.

Experţii au efectuat măsurători privind nivelul pH-ului înainte şi după ce au consumat ceea ce li s-a dat, şi au constatat că brânza este cea care asigură cel mai ridicat nivel al pH-ului, deci protejează cel mai bine împotriva dezvoltării bacteriilor din cavitatea orală, responsabile de apariţia cariilor.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân