Colesterol mărit? Probleme cu inima, dar şi risc crescut de Alzheimer

Colesterolul crescut nu are efecte dezastruoase doar asupra inimii, ci este un factor de risc major şi pentru dezvoltarea afecţiunilor degenerative specifice persoanelor de vârsta a treia.
19.04.2013
Colesterol mărit? Probleme cu inima, dar şi risc crescut de Alzheimer

Colesterolul crescut nu are efecte dezastruoase doar asupra inimii, ci este un factor de risc major şi pentru dezvoltarea afecţiunilor degenerative specifice persoanelor de vârsta a treia, se arată în cel mai recent studiu al specialiştilor americani.

Alimentaţia bogată în grăsimi creşte nivelul de colesterol LDL, numit şi colesterol „rău”, provocând divizarea incorectă a celulelor şi anomalii cromozomiale ce pot avea efecte negative asupra activităţii cerebrale prin dezvoltarea plăcilor de amiloid în vasele sagvine.

Pentru a preveni această deteriorare celulară, medicii recomandă un stil de viaţă sănătos, ferit de activităţi stresante, cu exerciţii fizice zilnice şi o dietă echilibrată, bogată în legume şi fructe cu conţinut crescut de fibre.

Potrivit ultimelor statistici, în România peste 30% din populaţie are colesterol ridicat, iar aproape jumătate din persoanele cu vârste de peste 70 de ani primesc diagnosticul de colesterol mărit, principala consecinţă reflectându-se în numărul crescut de decese prin accidente vasculare cerebrale şi boli cardiovasculare.

Sursa: Science Daily

 

Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat