Cercetătorii au descoperit o sursă de energie…inedită pentru reîncărcarea telefonului mobil

Telefonul mobil poate fi reîncărcat cu ajutorul urinei, afirmă o echipă de cercetători britanici care spun că au reuşit de curând această premieră mondială, noua tehnologie bazându-se pe baterii cu combustibili microbieni, informează AFP.
  • Publicat:
Cercetătorii au descoperit o sursă de energie...inedită pentru reîncărcarea telefonului mobil

Telefonul mobil poate fi reîncărcat cu ajutorul urinei, afirmă o echipă de cercetători britanici care spun că au reuşit de curând această premieră mondială, noua tehnologie bazându-se pe baterii cu combustibili microbieni, informează AFP, citată de Mediafax.

Oamenii de ştiinţă spun că au produs suficient de multă electricitate pentru a trimite SMS-uri, să navigheze pe internet şi chiar să efectueze un scurt apel telefonic. Studiul lor a apărut marţi în revista Physical Chemistry Chemical.
Ei speră să dezvolte noua tehnologie, care se bazează pe baterii cu combustibili microbieni, pentru a realiza o încărcare completă a unui telefon mobil.

Studiul a fost coordonat de Ioannis Ieropoulos, profesor la West of England University, în colaborare cu cercetători de la Universitatea Bristol şi de la Bristol Robotics Laboratory.

„Urina noastră este o sursă inepuizabilă. Ceea ce este formidabil în cazul ei este faptul că nu vom mai depinde de capriciile vântului sau de soare”, a adăugat Ioannis Ieropoulos, un expert în electricitatea microbiană.

Tehnologia bateriei cu combustibili microbieni permite producerea de electricitate direct din descompunerea materiei organice, deschizând astfel calea spre exploatarea industrială a unor combustibili cu costuri foarte joase sau chiar în regim de gratuitate.

Urina permite stimularea microbilor care generează apoi mai multă electricitate.

„Efectuarea unui apel reprezintă acţiunea care necesită cea mai mare cantitate de energie pe un telefon mobil, dar vom ajunge în punctul în care vom putea să încărcăm bateriile telefonului pentru perioade îndelungate”, a declarat coordonatorul studiului.

Acelaşi cercetător consideră că, în viitor, săli de baie întregi, începând cu duşurile, aparatele de ras electrice şi sistemele de iluminare, vor putea să funcţioneze cu ajutorul urinei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân