Cei mai longevivi fraţi siamezi din lume au murit la 68 de ani

Fraţii siamezi Ronnie şi Donnie Galyon, cei mai în vârstă fraţi siamezi din lume au murit la 68 de ani.
  • Publicat:

Fraţii siamezi Ronnie şi Donnie Galyon, cei mai în vârstă fraţi siamezi din lume, au murit la 68 de ani.

Fraţii americani din Beavercreek, Ohio, au decedat pe 4 iulie, după ce starea lor de sănătate a început să se deterioreze în ultimii 10 ani. Cei doi erau uniţi în zona abdomenului de la naştere, pe 25 octombrie 1951. Medicii au considerat atunci că o operaţie de separare ar fi prea riscantă, potrivit Guiness World Records.

Ronnie şi Donnie Galyon au intrat în Cartea Recordurilor, în 2014, ca fiind cei mai longevivi fraţi siamezi, după ce i-au depăşit pe Giacomo and Giovanni Battista Tocc, care au decedat în 1875, la 63 de ani. 

Cei doi erau foarte diferiţi din multe puncte de vedere, unul fiind calm, iar celălalt mai temperamental, ei având chiar opinii politice diferite. Ronnie avea înălţimea de 1.76 metri, iar Donie 1.67 metri.

Ei au petrecut peste 36 de ani din viaţă călătorind pentru a participa la diverse spectacole de circ şi carnavaluri, câştigând bani pentru a se întreţine pe ei şi pe familia lor, până când s-au retras în 1991.

Cei doi şi-au petrecut ultimii zece ani cu familia, locuind cu fratele lor mai tânăr Jim Galyon.

Când starea lor de sănătate a început să se deterioreze, 200 de voluntari i-au ajutat pe Jim şi soţia lui, Mary, să-şi extindă casa pentru ca gemenii, care se deplasau în scaun cu rotile, să locuiască confortabil şi să fie aproape de cei dragi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”