Ce legătură are înălţimea cu cancerul ovarian?

Femeile înalte trăiesc cu un risc ceva mai mare decât cele scunde privind cancerul ovarian, confirmă cercetării de la Universitatea din Oxford.
  • Publicat:
Ce legătură are înălţimea cu cancerul ovarian?

Femeile înalte trăiesc cu un risc ceva mai mare decât cele scunde privind cancerul ovarian, confirmă cercetării de la Universitatea din Oxford:

“Prin reunirea tuturor problemelor la nivel mondial (47 de studii din 14 ţări ce au inclus 25.000 de femei cu cancer ovarian şi alte 80.000 care nu sufereau de această boală) a devenit clar că înălţimea este un factor de risc”, a menţionat profesor Valerie Beral, cel care a condus întreaga cercetare.

La fel de adevărată este şi legătura dintre cancerul ovarian şi obezitate, femeile cu kilograme în plus fiind mai predispuse la îmbolnăvire.

Iar în cazul înălţimii, deşi diferenţa dintre gradul de risc este relativ mică (16 la 1000, în cazul femeilor scunde cu 20 la 1000 pentru femeile mai înalte), există şi contează.

Sursa: bbc

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Culoare frumoasă pentru piele
Culoare frumoasă pentru piele
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”