Ce femei preferă bărbaţii? Din Texas până în Beijing, rezultatele au fost aceleaşi

Femeile aproape subponderale sunt cele mai atractive pentru bărbaţi, potrivit unui nou studiu.
  • Publicat:
Ce femei preferă bărbaţii? Din Texas până în Beijing, rezultatele au fost aceleaşi

Femeile aproape subponderale sunt cele mai atractive pentru bărbaţi, potrivit unui nou studiu.

Doctorul Lobke Vaanholt, unul dintre autorii studiului, explică: „Deşi cei mai mulţi oameni nu vor fi surprinşi că femeile extrem de slabe au fost percepute ca fiind cele mai atractive, tocmai pentru că acest tip de imagine domină media, cultura şi lumea modei, cercetarea arată că motivele ţine de evoluţia umană.”

În cadrul studiului, persoane din 10 ţări au evaluat cărţi de joc pe care erau imprimate diferite forme ale corpului feminin. Subiecţii au fost rugaţi să aşeze cărţile în ordine de la cea mai atractivă la cea mai puţin atractivă.

Femeile cu un indice de masă corporal (IMC) de 19, care reprezintă limita pentru subponderabilitate, au fost preferate în general. Pe măsură că valoarea IMC a crescut, femeile erau evaluate ca fiind mai puţin atractive.

Explicaţia din spatele acestor alegeri? Indicele de masă corporal redus indică tinereţea. Indicele tipic al unei femei cu vârsta între 18 şi 20 de ani se încadrează între 17 şi 20.

Profesorul John Speakman, coordonatorul studiului, a explicat aspectele evoluţionare ale cercetării: “Condiţia fizică este corelată cu instinctul de supravieţuire şi de reproducere. Am vrut să analizăm dacă în momentul în care privim o persoană şi ni se pare atrăgătoare facem această apreciere în urma unei înţelegeri a evoluţiei umane din perspectiva instinctului de supravieţuire şi de reproducere.”

Studiul a fost publicat în jurnalul PeerJ.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”