Câţi români s-au vindecat de coronavirus până la această oră?

România se apropie de pragul celor 1.000 de persoane decedate din cauza complicaţiilor date de virusul Sars-Cov-2. 847 români au decedat în ţară şi străinătate.
  • Publicat:
Câţi români s-au vindecat de coronavirus până la această oră?
Câţi români s-au vindecat de coronavirus?, foto Shutterstock

Conform datelor puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii până pe 4 mai 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane cu COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate şi externate. Acestora li se adaugă alţi 21 de români infectaţi, depistaţi şi declaraţi vindecaţi în afara graniţelor României.

 

Câţi români au decedat din cauza complicaţiilor date de infecţia cu Sars-Cov-2? Până pe 4.05.2020, pe teritoriul României 818 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat. Acestora li se adaugă un număr de alţi 95 de cetăţeni români aflaţi în  străinătate care au decedat din cauza complicaţiilor date de coronavirus. Conform Ministerului Sănătăţii din România 29 de români au decedat în Italia, 19 în Franţa, 30 în Marea Britanie, 8 în Spania, 4 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveţia şi unul în SUA.

 

Câte persoane sunt internate la terapie intensivă?

În secţiile de terapie intensivă până pe 4 mai 2020 erau internaţi 243 de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 12.830 de  persoane. Alte 20.085 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

 

Câte teste pentru depistarea coronavirus s-au efectuat?

Până la această dată 4 mai 2020 la nivel naţional, au fost prelucrate 199.068 de teste.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân