Câte teste s-au efectuat până acum în România pentru depistarea coronavirus?

România a depăşit pragul a 6000 de persoane depistate cu virusul Sars-Cov-2, vinovat de producerea bolii coronavirus. Până acum 852 de români au fost vindecaţi.
  • Publicat:
Câte teste s-au efectuat până acum în România pentru depistarea coronavirus?
Câte teste s-au efectuat până acum în România pentru depistarea coronavirus? foto Shutterstock

Conform datelor puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 62.328 de teste. Până la 12 aprilie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

Câţi pacienţi s-au vindecat până acum? Dintre persoanele confirmate pozitiv la testele pentru depistarea bolii coronavirus, 852 de români au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Bucureşti 751 cazuri depistate Totodată, până acum, 314 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 204 de pacienţi. 

Aproape 2.000 de persoane nu au respectat regulile de autoizolare la domiciliu după ce au revenit din ţări cu transmitere comunitară

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.998 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 94 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 24.193 de persoane. Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Peste 350 de dosare penale şi peste 8.500 de amenzi din cauza nerespectării restricţiilor impuse în perioada pandemiei

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 374 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. 
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 8.862 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.190.772 de lei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”