Carnea rosie poate cauza cancer. Cata avem voie sa mancam pentru a nu ne imbolnavi?

Fundatia Mondiala de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) ne sfatuieste sa limitam consumul de carne rosie, cum ar fi cea de vita, porc sau miel si sa evite produsele procesate, precum sunca si salamul pentru a reduce riscul de cancer asociat cu aceste alimente.
27.10.2011
Carnea rosie poate cauza cancer. Cata avem voie sa mancam pentru a nu ne imbolnavi?
Carnea rosie poate cauza cancer. Cata avem voie sa mancam pentru a nu ne imbolnavi?

Fundatia Mondiala de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) ne sfatuieste sa limitam consumul de carne rosie, cum ar fi cea de vita, porc sau miel si sa evite produsele procesate, precum sunca si salamul pentru a reduce riscul de cancer asociat cu aceste alimente.

Expertii recomanda limitarea consumului de carne rosie la 500 de grame pe saptamana (greutatea dupa preparare) – echivalentul a cinci sau sase portii medii de friptura de vita, miel sau porc – si evitarea carnii procesate.

De asemenea, se recomanda consumul de alimente ce contin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe si legume. Laptele, usturoiul si suplimentele alimentare ce contin calciu ar putea reduce riscul imbolnavirii, spun expertii.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee
Recomandări: