Calmantele administrate pe termen lung pot prelungi agonia migrenelor

Calmantele luate împotriva migrenelor pot intensifica aceste dureri în cazul persoanelor urmează un astfel de tratament pe termen lung, arată un studiu recent. Profesorul Gillian Leng, de la Institutul Naţional pentru Sănătate, spune că persoanele care obişnuiesc să ia prea multe calmante pentru a scăpa de durerile puternice de cap ar putea, de fapt, să le intensifice.
  • Publicat:
Calmantele administrate pe termen lung pot prelungi agonia migrenelor

Calmantele luate împotriva migrenelor pot intensifica aceste dureri în cazul persoanelor urmează un astfel de tratament pe termen lung,  arată un studiu recent.
Profesorul Gillian Leng, de la Institutul Naţional pentru Sănătate, spune că persoanele care obişnuiesc să ia prea multe calmante pentru a scăpa de durerile puternice de cap ar putea, de fapt, să le intensifice.

„Este important pentru oameni să înţeleagă faptul că migrenele diferite necesită tratamente diferite, aşa că un diagnostic corect este esenţial”, declară aceasta pentru o publicaţie străină.

De asemenea, cercetătorii sugerează că un consum frecvent de medicamente precum codeina, numită şi metilmorfină, paracetamolul, ilubrofenul şi aspirina poate fi principalul motiv pentru care oamenii au dureri de cap persistente. În plus, s-a demonstrat că între un sfert şi o jumătate dintre cei care suferă de migrene au luat calmante pentru perioade lungi de timp.

Cu cât iei mai multe calmante, cu atât corpul devine imun la acestea iar atunci când efectul medicamentelor dispare se formează o reacţie de retragere cunoscută sub numele de durere de cap de revenire. Această durere te determină să iei mai multe medicamente şi astfel se formează un cerc vicios din care avem doar de pierdut.

Motivul pentru care apar migrenele nu este clar încă, deşi mulţi cred că excesul de  medicamente de tip calmant afectează fluxul mesajelor de durere asupra nervilor.
Această problemă este frecventă în rândul femeilor, care sunt de 5 ori mai  predispuse la apariţia migrenelor decât bărbaţii.


Autor: Daniela Rădeanu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030