Broccoli insanatoseste plamanii

Suferintele plamanilor ar putea fi usurate printr-un consum ergulat de broccoli, se arata intr-un studiu efectual la Scoala de Medicina Johns Hopkins.
Autor: Andra Nastase
Broccoli insanatoseste plamanii
Broccoli insanatoseste plamanii

Suferintele plamanilor ar putea fi usurate printr-un consum ergulat de broccoli, se arata intr-un studiu efectual la Scoala de Medicina Johns Hopkins. Broccoli a fost asociat deja cu imbunatatiri aduse inimii, creierului si chiar in prevenirea cancerului.

Bolile de plamani, aparute in principal la fumatori, distrug sistemul de aparare al acestor organe. Se pare ca beneficiile consumului de broccoli sunt date de un concentrat natural pe care il contin si care reduce inflamatiile plamanilor.

Acest concentrat este recunoscut de peste 15 ani drept antioxidant si detoxifiant, contribuind la integritatea celulara. Efectele date de concentratul din broccoli apar rapid si dureaza mai mult decat in cazul altor antioxidanti.

In cazul bolilor de plamani, alti antioxidanti analizati s-au dovedit a fi mai putin rezistenti decat boala, de aceea cercetatorii isi spun mari sperante in noua descoperire. (E.H.)