Bebelusii pot fi alaptati fara probleme si la sanii cu silicoane

Pe intreaga durata alaptarii, femeile trebuie sa evite sutienele care contin fibra din plastic.
  • Publicat:
Bebelusii pot fi alaptati fara probleme si la sanii cu silicoane
Bebelusii pot fi alaptati fara probleme si la sanii cu silicoane

Pe intreaga durata alaptarii, femeile trebuie sa evite sutienele care contin fibra din plastic. Prin folosirea unor tehnici de alaptare, recomandate de ginecologi, se evita lasarea sanilor.

Femeile care au implanturi mamare pot alapta fara nici un fel de problema, considera ginecologii. „Implantul mamar nu impiedica hranirea la san a nou-nascutului. Glanda mamara ramane intacta in urma introducerii siliconului.

Sanul are mai multe straturi. Primul este pielea, al doilea glanda mamara si tesutul adipos, iar cel de-al treilea este muschiul pectoral. In cazul femeilor care nu au alaptat, implantul se introduce sub muschiul pectoral, iar astfel implantul mamar nu afecteaza scurgerea laptelui.

Singurul inconvenient este faptul ca siliconul poate limita cantitativ scurgerea laptelui, in rest nu este nici un fel de problema”, precizeaza doctorul ginecolog Gabriel Lemnete, de la Maternitatea „Polizu”. Medicii atentioneaza ca inainte de a da copilului sa manance de la san este absolut necesara spalarea pe maini, dar si a mamelonului, pentru a se evita infectiile.

Specialistii mai avertizeaza ca lauzele trebuie sa evite sutienele obisnuite in perioada de alaptare si sa foloseasca sutienele speciale. „Sutienele din plastic irita mamelonul, ba mai mult, acestea pot provoca anumite infectii ale sanului, care pot fi transmise si nou-nascutului. Cele indicate pentru femeile care alapteaza se gasesc in farmacii, al caror material este unul steril”, spune dr.Lemnete.

Tehnici de alaptare pentru evitarea lasarii sanilor

Alaptarea poate duce la lasarea sanilor, daca proaspata mamica nu are grija de sani sau daca nu foloseste pozitiile ideale pentru alaptat, sustin medicii. „Pentru evitarea lasarii sanilor, mamicile trebuie sa fie foarte atente la pozitiile in care ii pun pe cei mici sa alapteze.

Una dintre pozitii este cea in care mama sta culcata pe spate, iar copilul se afla pe burta mamei si este tinut foarte aproape de san. A doua este cea in care mama sta sezand, iar cu antebratul il tine pe copil de fund si de picioare.

O alta pozitie este cea in care mama sta in picioare, aceasta metoda este indicata atunci cand bebelusul este agitat. In cazul in care mamica are probleme cu alaptatul este indicata pozitia sezand in care copilul este tinut cu piciarele in lateral. Schimbarea acestora are dublu avantaj, atat pentru mama cat si pentru micut, pentru ca astfel se elibereaza toate glandele mamare”, spune doctorul pediatru Mariana Mica.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”