Atenţie! Puteţi avea HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ fără să ştiţi!

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale (17 mai), aproximativ 600 de bucureşteni şi-au testat gratuit tensiunea arterială. În urma evaluărilor, medicii au pus un diagnostic dur: 40% dintre cei testaţi au fost identificaţi cu hipertensiune arterială.
  • Publicat:
Atenţie! Puteţi avea HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ fără să ştiţi!

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale (17 mai), aproximativ 600 de bucureşteni şi-au testat gratuit tensiunea arterială şi au primit sfaturi referitoare la prevenţia şi controlul hipertensiunii arteriale, în corturile special amenajate din faţa Spitalului Colţea. În urma evaluărilor, medicii au pus un diagnostic dur:  40% dintre cei testaţi au fost identificaţi cu hipertensiune arterială.

„Este un procent foarte mare, care demonstrează încă o dată că hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate publică. Acţiunea organizată de Societatea Română de Hipertensiune s-a bucurat de prezenţa unui public numeros: peste 600 de persoane şi-au măsurat tensiunea arterială în această zi. Campania Naţională „Viteza ucide… nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială” a avut sprijinul autorităţilor locale care s-au alăturat şi au fost receptive în sprijinirea acestui demers dedicat publicului larg”, a declarat prof.univ.dr. b, iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

Campania  Naţională „Viteza ucide… nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială!” şi-a propus să tragă un puternic semnal de alarmă asupra gravităţii şi incidenţei crescute a acestei afecţiuni. Scopul principal al manifestărilor este acela de informare şi educare  a publicului larg  în ceea ce priveşte prevenţia, diagnosticarea precoce şi controlul hipertensiunii arteriale.

Testările gratuite din Bucureşti, de pe 17 mai, vor fi urmate de acţiuni în Iaşi, în perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferinţe Internaţionale a Societăţii Române de Hipertensiune.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”