Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, de 25 de ani alături de consumatorii români!

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC-România), organizaţie non-guvernamentală de utilitate publică, apolitică şi non profit, împlineşte şi sărbătoreşte în acest an 25 de ani de la înfiinţare.
26.02.2015
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, de 25 de ani alături de consumatorii români!

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC-România), organizaţie non-guvernamentală de utilitate publică, apolitică şi non profit, împlineşte şi sărbătoreşte în acest an 25 de ani de la înfiinţare.

Pentru a evidenţia importanţa activităţii desfăşurate în cei 25 de ani de la înfiinţare, a colaborării pe care a avut-o timp de un sfert de secol cu diferiţi actori de pe piaţa din România şi a impactului în viaţa consumatorilor, APC România a organizat pe 25 februarie 2015 un eveniment aniversar dedicat împlinirii a 25 de ani de activitate.

„Cel mai important lucru pe care l-am făcut şi-l vom face în continuare este să le oferim consumatorilor informaţia, cunoştinţele de care au nevoie pentru a lua decizii potrivite cu nevoile lor ori pentru a încerca să-şi rezolve problemele de consum. O facem prin campanii care încearcă să arate unde sunt probleme încă, o facem prin programe de educaţie care încearcă să le atragă atenţia că sunt protejaţi. Există drepturi, există protecţie, dar schimbarea mentalităţilor nu poate fi opera câtorva entităţi, ci este un efort comun al tuturor. Nu este uşor, dar noi vom fi alături de ei, aşa cum o facem de 25 de ani” a declarat Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel, Presedinte APC Romania din 2001.

La eveniment au luat cuvântul Dl. Marius Alexandru Dunca, Preşedinte Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Dl. Bogdan Chiriţoiu, Preşedinte Consiliul Concurenţei, Dl. Paul Nicolae Petrovan, Prefectul Municipiului Bucureşti.

  • 25 de ani de activitate continuă cu apărarea drepturilor şi intereselor consumatorilor, pentru îmbunătăţirea nivelului de informare şi educare a consumatorilor, dar şi pentru crearea şi menţinerea unui echilibru între consumatorii şi profesioniştii din România.
     
  • 25 de ani în care APC România a contribuit la consolidarea mişcării consumatoriste din România, la dezvoltarea politicii în domeniul protecţiei consumatorilor,  prin implicarea organizaţiei în adoptarea, la nivel guvernamental, a unor decizii favorabile consumatorilor şi la îmbunătăţirea reprezentării consumatorilor la nivel central şi local.
     
  • 25 de ani în care APC România s-a evidenţiat ca partener social profesionist şi de dialog pentru consumatori, instituţiile administraţiei publice centrale şi locale, pentru organizaţiile neguvernamentale naţionale şi intrenaţionale, o dovadă în acest sens fiind recunoaşterea acesteia ca fiind de utilitate publică.
     
  • 25 de ani în care APC România a derulat o serie de proiecte de impact în domenii specifice cum ar fi „Bugetul Familiei”, ”Alege! Este dreptul tau”, ”Vreau paine curata”, ”Internet sigur”, „Centrul European al Consumatorilor din Romania”, „Consumator European” şi altele.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”