Aritmiile cardiace, tratate complet în România!

Pentru prima oară în România, fibrilaţiile atriale (aritmiile cardiace) pot fi vindecate printr-un tratament complet, minim invaziv, atât din punct de vedere structural, cât şi electric.
  • Publicat:
Aritmiile cardiace, tratate complet în România!
Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES au stabilit vineri, 17 aprilie, o nouă premieră medicală. 
 
Pentru prima oară în România, fibrilaţiile atriale (aritmiile cardiace) pot fi vindecate printr-un tratament complet, minim invaziv, atât din punct de vedere structural, cât şi electric. 
 
Odată cu această premieră, a avut loc şi inaugurarea noului departament de electrofiziologie al Centrelor de Excelenţă ARES. Investiţia în nouă secţie s-a ridicat la peste 400.000 de euro.
 
Invitat special în România, Prof. Dr. Mahmoud Suleiman, medic intervenţionist supraspecializat în electrofiziologie în cadrul departamentului de Electrofiziologie al Spitalului RAMBAM MEDICAL CENTER Haifa din Israel, cât şi medic electrofiziolog (2007-2008) în cel mai renumit spital din lume, MAYO CLINIC Rochester, MN, din America, a realizat un maraton de operaţii în scopul tratării fibrilatiei atriale. Astfel, 7 pacienţi români diagnosticaţi cu fibrilaţie atrială şi WPW (Sindromul Wolff-Parkinson-White) au fost operaţi per parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă de către dr. Mahmoud Suleiman.
 
 “Bazându-ne pe un tratament în două etape, mai exact prin procedura Watchman şi prin procedura de electrofiziologie, aritmiile cardiace pot fi, de astăzi, vindecate complet şi la noi în ţară. Bineînţeles, în România, procedurile de electrofiziologie se efectuează de mult timp, însă niciodată nu a fost tratat un caz atât de complex. Pacienţii cu fibrilaţie atrială au un risc crescut de formare a trombilor în auriculă atrială (apendicele atrial făcând parte din atriul stâng). În acea zona (auriculă atrială) se formează peste 90% din trombi în cazul aritmiilor cardiace. Trombul poate migra oriunde şi poate avea urmări grave. Dacă acesta migrează spre arterele carotidiene poate cauza atac vascular cerebral ischemic, dacă migrează spre arterele inimii (coronare) poate cauza un infarct miocardic, iar în cazul în care migrează spre membrele inferioare poate cauza ischemie acută de membre.
 
De aceea, din punct de vedere medical, am abordat diferit această afecţiune. Tratamentul este efectuat în 2 etape, Pe de o parte ne interesează tratarea fibrilatiei atriale, afecţiune  ce se tratează prin intervenţia de electrofiziologie denumită ablaţie iar pe de altă parte ne interesează eliminarea oricăror riscuri ulterioare, astfel încât , procedura Watchman, operaţia revoluţionară de închidere a auriculei atriale, conduce la eliminarea riscului de formare a trombilor. “, a spus Iulian Pleşcan, director operaţional Centrele de Excelenţă ARES.
 
“Această abordare reprezintă ultima tehnică la nivel mondial, introdusă recent, în 2014. Scopul procedurilor pe care le efectuăm prin metodă minim invazivă este de a trata afecţiunea pacientului, respectiv fibrilatia atrială, dar totodată de a elimina riscul complicaţiilor posibile din viitor, prin închiderea auriculei atriale”, a spus Dr. Oren Iancovici, CEO Centrele de Excelenţă ARES.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alcool pudrat; Îngheţata mortală
Alcool pudrat; Îngheţata mortală
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”