Afla cat e de sanatos sa mananci fructe albe

Fructele cu pulpa alba, precum merele si perele, pot preveni accidentele vasculare cerebrale atunci cand sunt consumate frecvent.
  • Publicat:
Afla cat e de sanatos sa mananci fructe albe
Afla cat e de sanatos sa mananci fructe albe

Fructele cu pulpa alba, precum merele si perele, pot preveni accidentele vasculare cerebrale atunci cand sunt consumate frecvent, releva un nou studiu olandez, citat de Descopera.ro.

Pana in prezent, exista numeroase studii care au reliefat legatura dintre consumul de fructe si mentinerea sanatatii. Nou studiu, insa, a investigat relatia dintre riscul producerii accidentelor vasculare cerebrale (AVC) si consumul de fructe si legume care au o anumita culoare.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 20.000 de adulti cu varsta medie de 41 de ani, care nu prezentau simptome ale bolilor cardiovasculare. In urmatorii 10 ani, 233 dintre subiecti au suferit atacuri vasculare cerebrale.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”