Afine, struguri şi mere – armele de temut contra diabetului

Nu mai este nici un secret că fructele sunt surse excelente de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi cu multiple beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Dar care din multitudinea de fructe prezente pe piaţă sunt cele mai bune şi indicate pentru a ne proteja sănătatea?
Autor: Paula Rotaru
Afine, struguri şi mere – armele de temut contra diabetului

Nu mai este nici un secret că fructele sunt surse excelente de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi cu multiple beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Dar care din multitudinea de fructe prezente pe piaţă sunt cele mai bune şi indicate pentru a ne proteja sănătatea?

Studii recente sugerează că fructele consumate întregi, în special afinele, strugurii şi merele, pot reduce cu aproximativ 32% riscul de a face diabet şi diferite tulburări digestive, însă sucul acestora poate creşte riscul acestor probleme.

Explicaţia? Sucul de fructe nu are aceleaşi proprietăţi pozitive precum fructul consumat în întregimea sa, pentru că astfel se pierd fibrele şi se asimilează cantităţi mari de fructoză, care favorizează depunerea kilogramelor şi incapacitatea de a produce suficientă insulină, hormon secretat de pancreas, care are rolul de a regla cantitatea de zahăr stocată sau “arsă” la nivel celular.

Sursa: health.com

Monogamia, efecte evoluţioniste benefice
Monogamia, efecte evoluţioniste benefice