Actorul Nick Cordelo a murit, la 41 de ani, din cauza COVID-19. A stat 95 de zile în spital

Nick Cordelo, un actor cunoscut pentru rolurile de pe Broadway, a murit din cauza complicaţiilor provocate de infecţia cu coronavirus. Artistul avea 41 de ani.
  • Publicat:
Actorul Nick Cordelo a murit, la 41 de ani, din cauza COVID-19. A stat 95 de zile în spital

Nick Cordelo, un actor cunoscut pentru rolurile de pe Broadway, a murit din cauza complicaţiilor provocate de infecţia cu coronavirus. Artistul avea 41 de ani.

Amanda Kloots, soţia actorului a publicat un mesaj pe Instagram în care confirmă decesul lui Nick Cordelo.

„Dumnezeu are încă un înger în cer acum. Iubitul meu soţ a murit în această dimineaţă. A fost înconjurat de iubirea familiei, care s-a rugat în timp ce el a părăsit acestă lume”, a scris femeia, care transmitea periodic informaţii despre starea de sănătate a soţului ei.

Actorul a fost internat în spital timp de 95 de zile şi i-a fost amputat un picior. El a stat în comă mai multe săptămâni, iar în luna mai s-a trezit, însă era într-o stare precară, potrivit CNN.

În perioada în care a fost internat, Cordelo a suferit mai multe complicaţii: mini-accidente vasculare cerebrale, cheaguri de sânge, traheostomie şi un implant stimulator cardiac temporar.

„Plămânii lui Nick au fost puternic afectaţi, de parcă ar fi fumat timp de 50 de ani”, a spus soţia lui. Medicii se gândeau inclusiv la un dublu transplant pulmonar.

Nick Cordelo fusese nominalizat la premiile Tony

Nick Cordelo s-a născut în Canada, însă s-a mutat la New York, unde a urmat o carieră în teatru. În 2014, artistul a fost nominalizat la premiile Tony pentru rolul din musicalul „Bullets Over Broadway”, rol ce i-a adus un premiu Theatre World Award and Outer Critics Circle.

Nick Cordelo a mai jucat producţii Broadway precum „Waitress” şi „ A Bronx Tale”. De asemenea, Cordelo a apărut şi pe micul ecran în episoade ale serialelor „Blue Bloods”, „Law & Order: Special Victimis Unit” şi „Lilyhammer”.

El a cunoscut-o pe Amanda Kloots, o fostă dansatoare Broadway, în timp ce jucau împreună în „Bullets over Broadway” şi s-au căsătorit în 2017. Cei doi aveau împreună un băieţel de un an.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”