85% dintre români îşi amână vizita la medic – studiu

Un studiu efectuat pe 10.000 de români a relevat faptul că 85% amână vizita la medic. 36% dintre aceştia speră că problema de sănătate se va rezolva de la sine.
  • Publicat:
85% dintre români îşi amână vizita la medic - studiu
85% dintre români îşi amână vizita la medic, foto Shutterstock

Aproximativ 85% dintre români amână vizita la medic, chiar dacă se află într-o situaţie care impune o opinie medicală, potrivit unui studiu făcut de Telios. Studiul a avut ca obiect accesul românilor la asistenţa medicală şi s-a desfăşurat pe un eşantion de 10.000 de persoane, din cele mai mari 8 oraşe din România, pe durata unui an, între 1 septembrie 2018 şi 31 august 2019.

De ce nu merg românii la medic, deşi se simt rău? Cei mai mulţi dintre românii care au nevoie de un consult medical de specialitate, 36%, speră că problema se va rezolva de la sine, 23% consideră că vizita la medic costă prea mult, alţi 23% sunt de părere că petrec un timp prea mare în sălile de aşteptare, motiv pentru care renunţă să mai meargă la medic, iar 13% dau vina pe programul prea încărcat.

Cele mai frecvente afecţiuni sunt viroze respiratorii, gripă, vărsături

Aproximativ 70% dintre probleme medicale vizează cele mai întâlnite afecţiuni: răceală şi gripă, febră, vărsături, afecţiuni dermatologice, accidente sportive, probleme de stomac, dureri articulare, afecţiuni oculare etc. Acestea ar putea fi rezolvate cu ajutorul serviciilor de telemedicină.
„Consultaţiile prin telefon, aplicaţii mobile sau email nu se substituie vizitelor clasice la medic, acolo unde acestea sunt necesare, ci degrevează sistemul medical de volumul enorm de muncă alocat afecţiunilor uşoare, de rutină”, spune Philip Choban, CEO. În SUA  telemedicina este foarte populară, 80% dintre companii oferind angajaţilor acest serviciu. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: