3 cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Primul pacient vindecat deja?

În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID -19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative
  • Publicat:
3 cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Primul pacient vindecat deja?
3 cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Primul pacient vindecat deja?!? foto Shutterstock

Conform unui comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii anunţă că în cursul zilei de 28 februarie 2020 au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din judeţul Maramureş şi o femeie din judeţul Timiş. Conform oficialilor, starea de sănătate a pacienţilor are, în acest moment, o evoluţie pozitivă.

Reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof.dr. Matei Balş” au anunţat că pacientul din judeţul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de 28 februarie, iar testele având rezultat negativ. Reprezentanţii institutului au anunţat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este vindecat şi va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină.

47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu în România

Pentru o informare corectă s-a creat linia telefonică TELVERDE 0800800358. Este destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (Coronavirus). Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetăţenilor şi nu este un număr de urgenţă!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”