15 maternităţi au fost dotate cu echipamente de specialitate pentru copiii născuţi prematur

Trei maternităţi din Bucureşti şi 12 din ţară, din oraşele Brăila, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galaţi, Călăraşi, Târgu Jiu, Satu Mare, Baia Mare, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Zalău şi Oradea au primit echipamente medicale de specialitate, precum incubatoare, mese de resuscitare sau aparate speciale de testat hemoglobina şi funcţiile vitale ale nou- născuţilor.
  • Publicat:
15 maternităţi au fost dotate cu echipamente de specialitate pentru copiii născuţi prematur

În cadrul campaniei „Grijă pentru copii”, organizaţia Salvaţi Copiii, împreună cu Dorna, au dotat, pe parcursul anului 2014, încă 15 maternităţi din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuţi prematur.

Trei maternităţi din Bucureşti şi 12 din ţară, din oraşele Brăila, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galaţi, Călăraşi, Târgu Jiu, Satu Mare, Baia Mare, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Zalău şi Oradea au primit echipamente medicale de specialitate, precum incubatoare, mese de resuscitare sau aparate speciale de testat hemoglobina şi funcţiile vitale ale nou- născuţilor. Cele 15 maternităţi incluse în acest program înregistrează o medie anuală de peste 3.000 de cazuri de prematuritate.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată în anul 2013, în scopul susţinerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuţilor prematur. De la data lansării şi până în prezent, 30 de maternităţi din România au beneficiat de echipamente  de specialitate.

„Prin programele derulate, am susţinut şi am încurajat întotdeauna o hidratare corectă a mamei şi copilului, iar din 2013, împreună cu Salvaţi Copiii, am venit în sprijinul copiilor născuţi prematur şi prin donarea de echipament medical secţiilor de neonatologie din ţară. Multe maternităţi sunt slab dotate atunci când vine vorba de echipament specializat, iar pentru cei mai mulţi dintre aceşti copii, diferenţa dintre viaţă şi moarte stă în existenţa unui incubator, a unui pulsoximetru sau a altor echipamente medicale în maternitatea unde vin pe lume. Donaţiile de până acum, către 30 de maternităţi, s-au dovedit a fi un real ajutor pentru personalul medical, copii şi părinţii lor”, spune Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

În continuare, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă: conform statisticilor din 2013, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Însă, atunci când nou-născuţii sunt îngrijiţi corespunzător, 33% din aceste decese pot fi prevenite.

„Este important să investim în unităţile medicale din România, astfel încât ţara noastră să devină un exemplu pozitiv pentru spaţiul european în ceea ce priveşte rata de supravieţuire a nou-născuţilor. În continuare înregistrăm cea mai ridicată rată de decese în rândul copiilor mai mici de 1 an: 8,5‰. Acestă statistică este un adevărat semnal de alarmă pentru noi, dar şi pentru partenerii noştri, care înţeleg importanţa de a face progrese în această direcţie şi de a veni cu soluţii. Astfel, împreună cu Dorna, am continuat să răspundem nevoilor secţiilor de neonatologie din Bucureşti şi din restul ţării, oferind echipamente medicale de specialitate”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

„Este un semn pozitiv pentru noi faptul că există companii implicate, care vin cu soluţii concrete pentru îngrijirea copiiilor născuţi prematur. Mulţumim Dorna şi Salvaţi Copiii pentru  masa radiantă de reanimare cu modul de resuscitare – donată secţiei noastre. Aveam nevoie de un astfel de echipament, ne este de mare ajutor atât nouă, personalului medical, cât şi micuţilor care vin pe lume în spitalul nostru”, declară Dr. Daniela Sicoe, Şef secţie obstetrică – ginecologie şi neonatologie în cadrul Spitalului Clinic C.F. 2.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân